Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Ιδιωτικοί υπάλληλοι: “Καμία Κυριακή τα μαγαζιά ανοιχτά”

Παράλληλα, σημειώνεται: «η κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων θα οδηγήσει σε κλείσιμο των μικρών επιχειρήσεων που δεν θα μπορούν να αντέξουν τον ανταγωνισμό των μεγάλων.

Tην κατηγορηματική αντίθεσή της στη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές και τις αργίες δηλώνει με ανακοινωή της, για μια ακόμη φορά, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ).

«Όπως έχουμε τονίσει επανειλημμένα, τυχόν λειτουργία των καταστημάτων έστω και λίγες Κυριακές το χρόνο, θα είναι καταστροφική για το Εμπόριο και τους εργαζόμενους. Θα αποτελέσει (όπως έχει δείξει και η εμπειρία άλλων χωρών) την “κερκόπορτα” για τη γενικευμένη και χωρίς όρους απορρύθμιση του ωραρίου των καταστημάτων σε όφελος των λίγων πολυεθνικών και των μεγάλων εμπορικών ομίλων και σε βάρος των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων του εμπορίου που αποτελούν και τη συντριπτική πλειοψηφία του κλάδου και της απασχόλησης» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Παράλληλα, σημειώνεται: «η κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων θα οδηγήσει σε κλείσιμο των μικρών επιχειρήσεων που δεν θα μπορούν να αντέξουν τον ανταγωνισμό των μεγάλων και θα διαμορφώσει ολιγοπωλιακές καταστάσεις στην αγορά με αύξηση των τιμών και του πληθωρισμού. Θα οδηγήσει, επίσης, σε ακόμα μεγαλύτερη εκμετάλλευση των εργαζομένων, με ενίσχυση και γενίκευση της εργασίας – λάστιχο, της μερικής απασχόλησης και του ωρομισθίου.

Είναι απορίας άξιο, το γιατί -και με ποιών την ευθύνη;- ανακινείται το θέμα αυτό για μια ακόμα φορά, γιατί όπως είναι γνωστό το σύνολο των εμπορικών συλλόγων της χώρας και οι εργαζόμενοι είναι κατηγορηματικά αντίθετοι στη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές και αργίες.

Άλλωστε αποτελεί θράσος να επανέρχεται το θέμα της Κυριακής μετά και την πρόσφατη απόφαση – καταπέλτη του Συμβουλίου της Επικρατείας! Σε κάθε περίπτωση η Ομοσπονδία μας, μαζί με τα σωματεία – μέλη της και τους εργαζόμενους θα περιφρουρήσει την Κυριακή – Αργία, ενάντια στα σχέδια των μεγάλων πολυεθνικών και των επιμέρους συμμάχων τους».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε