Σάββατο, 20 Απρ.
20oC Αθήνα

Ιδρύεται Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος – Ελληνική Ακτοφυλακή

Το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος-Ελληνική Ακτοφυλακή θα λειτουργεί στα πρότυπα της ΕΛ.ΑΣ και θα υπάγεται στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Στην κατάθεση νομοσχεδίου που θα προβλέπει την ίδρυση αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής αναμένεται να προχωρήσει σύντομα η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός για το θέμα αυτό συναντήθηκε το πρωί με τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη Χρ. Παπουτσή και Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας Γιάννη Διαμαντίδη ενώ συζητήθηκαν και θέματα αρμοδιοτήτων των δύο υπουργείων.

Το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος-Ελληνική Ακτοφυλακή θα λειτουργεί στα πρότυπα της ΕΛ.ΑΣ και θα υπάγεται στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη. Δηλαδή όλες οι υπηρεσίες του Λιμενικού Σώματος, οι αρμοδιότητες των οποίων έχουν αστυνομικό χαρακτήρα, ο Θάλαμος Επιχειρήσεων, καθώς και ο Αρχηγός του Σώματος, θα υπάγονται στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Στο υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας θα δοθεί έμφαση στο επενδυτικό κομμάτι του υπουργείου (Ποντοπόρος ναυτιλία-Ακτοπλοϊα-Κρουαζιέρα-Αλιεία). Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στόχος της κυβέρνησης είναι η σταδιακή αποστρατικοποίηση του υπουργείου Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας και η μετατροπή του σε αναπτυξιακό-Οικονομικό.

Στο μεταξύ, συνάντηση με τον υπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας θα έχει αύριο στη 1:30 μμ η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία και η Ένωση Επιχειρήσεων Ναυτιλίας.

Η συνάντηση πραγματοποιείται με αφορμή την εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία που έχει εξαγγείλει για την ερχόμενη Τρίτη 23 Νοεμβρίου, η ομοσπονδία των ναυτικών.

Η ΠΝΟ διεκδικεί την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων για τους ναυτικούς που απασχολούνται στα Ακτοπλοϊκά -Επιβατηγά Πλοία, Πορθμεία Εσωτερικού, Μεσογειακά Φορτηγά Πλοία και Ακτοπλοϊκά Φορτηγά Πλοία κάτω των 500 κόρων ολικής χωρητικότητας.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε