Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Ίδρυση επιχείρησης σε μόνο μία μέρα !

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Με μια απλή διοικητική πράξη και με το ένα τρίτο του κόστους, θα…

συστήνονται όλες ανεξαιρέτως οι επιχειρήσεις στην Ελλάδα, όπως τουλάχιστον προβλέπει σχετικό σχέδιο νόμου το οποίο έχει καταρτίσει το Υπουργείο Οικονομίας και αναμένεται να δοθεί σύντομα προς δημόσια διαβούλευση.

 

Η αρμοδιότητα για τη σύσταση των εταιρειών φεύγει από τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις και απλουστεύονται οι διαδικασίες ίδρυσης. Για αυτόν τον λόγο θεσπίζονται «υπηρεσίες μιας στάσης» -πιστοποιημένα ΚΕΠ και Επιμελητήρια για Ομόρρυθμες και Ετερόρρυθμες, συμβολαιογράφοι γιά ΕΠΕ και ΑΕ- στις οποίες θα μπορούν να απευθύνονται οι ενδιαφερόμενοι για να καταθέτουν τα αναγκαία δικαιολογητικά, τη διεκπεραίωση των οποίων θα αναλαμβάνουν αποκλειστικά και μόνο οι υπηρεσίες του Δημοσίου. Εξαλείφονται έτσι οι πολλαπλές διαδρομές από γκισέ σε γκισέ και από υπηρεσία σε υπηρεσία.

 

Τα οφέλη που θα προκύψουν, σύμφωνα με μελέτη στελεχών του υπουργείου Εσωτερικών τα οποία μετέχουν στη διαδικασία κατάρτισης του σχεδίου νόμου, είναι τεράστια. Ενδεικτικά:

 

-Ο χρόνος για την ίδρυση των επιχειρήσεων από έναν ως τρεις μήνες που είναι τώρα μειώνεται σε μία μόνο ημέρα.

 

-Κάθε χρόνο θα εξοικονομούνται περίπου 4 δισ. ευρώ τα οποία δαπανώνται στα κυκλώματα των επιτηδείων που δραστηριοποιούνται σε αυτόν τον τομέα.

 

-Το «γραφειοκρατικό κόστος» που θα εξοικονομεί ο κάθε ενδιαφερόμενος ανέρχεται περίπου σε 1.300 ευρώ (σήμερα το κόστος για τη σύσταση εταιρείας εκτιμάται ότι υπερβαίνει τα 1.800 ευρώ) και εξαλείφεται μια σοβαρή εστία διαφθοράς.

 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε