Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ 16 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Ιερώνυμος: Αν χρειαστεί θα δώσουμε και τα καντήλια της Εκκλησίας

Ιερώνυμος: Αν χρειαστεί θα δώσουμε και τα καντήλια της Εκκλησίας
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 17.04.2011 | 11:50
Πρώτη δημοσίευση: 17.04.2011 | 11:40

Η Εκκλησία της Ελλάδας έχει κάνει πρόταση στην κυβέρνηση για αρωγή των ευπαθών κοινωνικών ομάδων αμέσως μόλις ξέσπασε η κρίση, λέει ο αρχιεπίσκοπος σε συνέντευξή του.

“Μόλις ξέσπασε η κρίση απευθύναμε αίτημα προς την κυβερνηση για βοήθεια και σήμερα το επαναλαμβάνουμε. Το λέμε πάντα, ότι σε αυτές τις δύκολες ώρες η Εκκλήσια έχει χρέος να βοηθήσει και αν χρειαστεί θα πουλήσει και τα καντήλια της” αναφέρει ο αρχιεπίσκοπος.

Αποκάλυψε μάλιστα ότι μετά το Πάσχα θα ζητήσει να δει τον πρωθυπουργό για να του ανακοινώσει ότι η Εκκλησία θέλει να προσφέρει βοήθεια με αξιοποίηση της περιοουσίας της, στην προσπάθεια για να βγει η χώρα από την κρίση.

Από την άλλη πλευρά, αναφέρει ότι “από το 100% της περιουσίας, το 96% έχει πλέον ληστευεί και δημευθεί και τώρα μένει ένα 4%”, που όπως αναφέρει “δεν είναι ασήμαντο αλλά είναι δεσμευμένο”.

Κάνει λοιπόν έκκληση για αποδέσμευση αυτής της περιουσίας. “Τα έσοδα από την αξιοποίηση να μην πάνε ούτε στις μαύρες τρύπες του κράτους, ούτε να γίνουν μετοχές της εκκλησίας, να φτιάξουμε ένα ταμείο πρόνοιας και όλα τα εισοδήματα να διατεθούν στο λαό μας” αναφέρει.

Απόσπασμα της συνέντευξης   Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook