Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Ιερώνυμος από την Έδεσσα: “Μέσα από την κρίση να κάνουμε μία νέα αρχή”

Ιερώνυμος από την Έδεσσα: “Μέσα από την κρίση να κάνουμε μία νέα αρχή”

 Στην «αγωνιστικότητα, την ενότητα και την προσπάθεια» που χαρακτήριζε τον ελληνισμό την εποχή της απελευθέρωσης της Μακεδονίας αναφέρθηκε το πρωί, στο κήρυγμά του στην Έδεσσα, ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδας, Ιερώνυμος, διερωτώμενος εάν οι αξίες και τα διδάγματα εκείνης της εποχής μπορούν και σήμερα να αποτελέσουν αφετηρία εξόδου από την κρίση.

«Μπορούμε να ελπίζουμε ότι από αυτούς τους καιρούς θα πάρουμε δύναμη και θα ξαναρχίσουμε, βλέποντας την κρίση ως αφετηρία για μια καινούργια ζωή; Αν έτσι το σκεφτούμε, τα μνημόσυνα που κάνουμε θα έχουν κάποια αξία, αν μείνουμε στην επιφάνεια οι δυσκολίες θα είναι περισσότερες» τόνισε ο αρχιεπίσκοπος.

Ο κ Ιερώνυμος βρίσκεται από χθες το μεσημέρι στην Έδεσσα, με αφορμή τις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Έδεσσας και των Γιαννιτσών. Το πρωί, ο αρχιεπίσκοπος λειτούργησε στο μητροπολιτικό ναό Αγία Σκέπης, της Έδεσσας και τέλεσε δοξολογία για τα Ελευθέρια της πόλης. Στις εορταστικές εκδηλώσεις την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνου στο μνημείο των ηρώων και μαθητική και στρατιωτική παρέλαση.

Χθες το βράδυ, ο αρχιεπίσκοπος συμμετείχε σε εκδήλωση της περιφερειακής ενότητας Πέλλας, με επετειακό, ιστορικό περιεχόμενο, κατά την οποία τιμήθηκαν για το κοινωνικό τους έργο ο Αναστάσιος και η Ιουλία Μπίλλη. Νωρίτερα, το πρωί, ο κ. Ιερώνυμος τέλεσε δοξολογία στον μητροπολιτικό ναό της Νάουσας, παρουσία των τοπικών αρχών. Ο εορτασμός ολοκληρώθηκε με τα αποκαλυπτήρια προτομής του Μακεδονομάχου, Αντώνη Μίγγα, στην πλατεία ηρώων.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε