Πέμπτη, 25 Απρ.
23oC Αθήνα

Ιερώνυμος για Παιδεία: Απαράδεκτα τα νέα προγράμματα

Φωτογραφία Eurokinissi
Φωτογραφία Eurokinissi

Έκκληση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να σταματήσει τα νέα προγράμματα στην Παιδεία, τα οποία χαρακτήρισε απαράδεκτα και επικίνδυνα, έκανε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος. Διεμήνυσε δε ότι θα προκαλέσουν ρήγμα στις σχέσεις της Εκκλησίας με την Πολιτεία.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του με την Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων, ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών χρησιμοποίησε σκληρά λόγια για τις αλλαγές που έκανε το υπουργείο Παιδείας στα σχολικά μαθήματα και κυρίως στο μάθημα των θρησκευτικών.

«Επειδή είδα τα καινούργια προγράμματα, είναι απαράδεκτα, είναι επικίνδυνα, είναι πράγματα που δεν θα αποδώσουν καρπούς αλλά μεγάλη ζημιά στην παιδεία γενικότερα, στην κοινωνία μας και ρήξη στις σχέσεις Εκκλησίας – Πολιτείας» είπε ο κ. Ιερώνυμος.

Μίλησε επίσης για βεβιασμένα νέα προγράμματα, τα οποία, όπως είπε, ξέρουμε πώς προωθήθηκαν και με σφραγίδα ποιών ανθρώπων προωθήθηκαν.

«Έχουμε την ανάγκη όλοι και από πλευράς Εκκλησίας και από πλευράς πολιτείας να συνεργαστούμε με θετική άποψη, όχι περιοριζόμενοι από χρονικά όρια 10 ή 5 ημερών αλλά με περισσότερη άνεση για να πάρουμε τις σχετικές αποφάσεις», τόνισε και απηύθυνε έκκληση στον ίδιο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

«Κάνω έκκληση στον πρωθυπουργό να σταματήσει την προσπάθεια αυτή, να αναβάλει κάθε νέα πρωτοβουλία ενός ή μερικών ανθρώπων και σε μια βάση μεγάλη να συνεργαστούμε σοβαρά επιτέλους σε έναν τόπο που ακούγονται λόγια, λόγια, λόγια και λείπει ο λόγος».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε