Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Ηλεία:Το αποτύπωμα, τα ευρήματα και το τρίτο πρόσωπο της ληστείας -Τι δείχνουν οι κάμερες ασφαλείας!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ένας Έλληνας που στο παρελθόν έχει απασχολήσει τις διωκτικές αρχές για διάφορα αδικήματα φέρεται ο εγκέφαλος της ληστείας στο μουσείο – Τι δείχνουν τα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας…

Οι έρευνες της αστυνομίας, έχουν πλέον επικεντρωθεί στον Έλληνα ποινικό ενώ εξετάζονται με ιδιαίτερη προσοχή, βίντεο από παλαιότερες ληστείες σε υποκαταστήματα τραπεζών της ευρύτερης περιοχής. Εκτιμάται ότι ο ”κοντός” και ο ”ψηλός” βρίσκονται πίσω από τις ληστείες και γι’ αυτό αξιωματικοί της αστυνομίας ανέσυραν από το αρχείο παλιές υποθέσεις σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν κοινά στοιχεία με τη ληστεία του μουσείου της Αρχαίας Ολυμπίας.

Σημαντική βοήθεια στις έρευνες θα προσφέρει και το υλικό από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου αλλά και το αποτύπωμα που βρέθηκε πάνω σε μια μονωτική ταινία, που έπεσε στο μουσείο κατά τη διάρκεια της ληστείας. Ωστόσο αν και στο βίντεο έχουν καταγραφεί οι κινήσεις δύο ατόμων, η αστυνομία ψάχνει και ένα τρίτο που είχε ενεργό ρόλο στη ληστεία.

Όπως εκτιμάται ο Έλληνας και ο Αλβανός συνεργός του, αφού άρπαξαν τους αρχαιολογικούς θησαυρούς έφυγαν με τα πόδια και κατευθύνθηκαν σε συγκεκριμένο σημείο που τους περίμενε ο συνεργός τους με αυτοκίνητο. Σύμφωνα με την εφημερίδα Espresso, εντοπίστηκαν πατημασιές από τρία διαφορετικά άτομα. Από εκεί και μετά οι δράστες είτε διέφυγαν με ταχύπλοο από κοντινή και απόμακρη παραλία, είτε πήγαν σε κάποιο κρησφύγετο στην ευρύτερη περιοχή όπου και παραμένουν μέχρι να κοπάσει ο θόρυβος.

Για το λόγο αυτό, οι έρευνες συνεχίζονται και από θαλάσσης, αλλά και σε εξοχικά σπίτια, για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους. Σε αναζήτηση πάντως πληροφοριών, η ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε χθες (20-02-2012), δύο τηλεφωνικές γραμμές στις οποίες μπορούν να απευθύνονται οι πολίτες που γνωρίζουν κάτι για την υπόθεση. Στον αριθμό 11012 της υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και στον αριθμό 210-6476188 του τμήματος προστασίας πολιτιστικής κληρονομιάς που λειτουργεί κάθε μέρα από τις 08.00-23.00.

Πληροφορίες μπορούν να δίνονται και στην ηλεκτρονική διεύθυνση: financialpolice@hellenicpolice.gr…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Όλος ο κατάλογος των αρχαίων που έκλεψαν στην Αρχαία Ολυμπία

Ηλεία: Το μεγάλο λάθος των ληστών του μουσείου – Τι περιμένει η αστυνομία…

Super Puma στο κυνήγι των ληστών της Αρχαίας Ολυμπίας

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε