Πέμπτη, 18 Απρ.
21oC Αθήνα

Ηλεκτρονικές ευχές και οικογενειακά τραπέζια για τις φετινές γιορτές!

Ηλεκτρονικές ευχές και οικογενειακά τραπέζια για τις φετινές γιορτές!

Όσο μακριά κι αν είναι τα αγαπημένα μας πρόσωπα, μπορούμε να νιώθουμε “δίπλα” τους στις γιορτινές μέρες με την βοήθεια της τεχνολογίας που πλέον έχει μπει για τα καλά στην καθημερινότητά μας!

Αυτό άλλωστε έδειξε και η έρευνα που διεξήγαγε η Microsoft σε 12 ευρωπαϊκές χώρες. Η τεχνολογική εξέλιξη, προτείνοντας διαρκώς νέα μέσα επικοινωνίας που καταργούν τις αποστάσεις, επηρεάζει την καθημερινή μας επικοινωνία και την περίοδο την εορτών.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε και στην Ελλάδα! Οι απαντήσεις περίπου χιλίων ερωτηθέντων αποκαλύπτουν ότι στη διάρκεια των Χριστουγέννων, πολλοί είναι εκείνοι που αξιοποιούν την τεχνολογία για να επικοινωνήσουν με τους αγαπημένους τους και να στείλουν τις ευχές τους.

Συγκεκριμένα, από την έρευνα προκύπτει ότι ένας στους τρεις δεν θα καταφέρει να περάσει τις γιορτές μαζί με όλους όσους θα επιθυμούσε. Έτσι, αναζητά εναλλακτικούς τρόπους για να εκφράσει τις ευχές τους και να έρθει πιο κοντά με συγγενείς και φίλους.

Από τις απαντήσεις που έδωσαν οι επισκέπτες του www.msn.gr, φαίνεται ότι η ανταλλαγή ευχών μέσω καρτών σταδιακά έδωσε τη θέση της στις τηλεφωνικές κλήσεις (ποσοστό 74%), στα γραπτά μηνύματα μέσω κινητού τηλεφώνου (50%) και στην αποστολή email (20%). Και ενώ οι παραπάνω τρόποι προτιμώνται από τους περισσότερους, χάρη στην ευκολία και την αμεσότητά τους, ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι η παραλαβή παραδοσιακής ευχετήριας κάρτας συγκέντρωσε επίσης υψηλά ποσοστά (41%) ως αγαπημένος τρόπος αποδοχής ευχών.

Αγαπημένοι τρόποι αποστολής ευχών
Τηλεφωνικές κλήσεις (74%)
Γραπτά μηνύματα (50%)
Email (20%)
Παραδοσιακή ευχετήρια κάρτα μέσω ταχυδρομείου (17%)
Μηνύματα στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης (14%)
Συνομιλία με video (videochat) (4%)

Αγαπημένοι τρόποι αποδοχής ευχών
Τηλεφωνικές κλήσεις (72%)
Γραπτά μηνύματα (43%)
Παραδοσιακή ευχετήρια κάρτα μέσω ταχυδρομείου (41%)
Email (23%)
Μηνύματα στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης (14%)
Συνομιλία με video (videochat) (8%)

Ποιο είναι όμως το ιδανικό δώρο;

Οι δωροεπιταγές και τα μετρητά βρέθηκαν στην πρώτη θέση των προτιμήσεων. Συγκεκριμένα, στην ερώτηση, το 41% απάντησε δωροεπιταγές ή μετρητά, 25% δήλωσε καινούργια ρούχα, 16% απάντησε προϊόντα τεχνολογίας (smartphone, PC, tablet), το 10% ανέφερε κοσμήματα και ρολόγια και 8% απάντησε προϊόντα υγείας και ομορφιάς.

Βασικό συστατικό για ιδανικές γιορτές

Η συγκέντρωση συγγενών και φίλων γύρω από το εορταστικό τραπέζι είναι η καλύτερη συνταγή για να είναι οι γιορτινές μέρες ιδανικές. Συγκεκριμένα, το φαγητό και το ποτό αποτυπώνονται ως ο καλύτερος τρόπος διασκέδασης με την οικογένεια για τη συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων (ποσοστό 85%). Ακολουθούν τα επιτραπέζια παιχνίδια (38%), καθώς και η παρακολούθηση τηλεοπτικού προγράμματος και ταινιών (36%).

Θα αλλάζατε κάτι από τον τρόπο με τον οποίο περνάτε παραδοσιακά τις γιορτές με την οικογένειά σας, τι θα ήταν αυτό; Σχεδόν 1 στους 3 ερωτηθέντες απάντησε ότι θα προτιμούσε να αφιερώσει περισσότερο χρόνο στους φίλους ή τον αγαπημένο του (ποσοστό 35%), αντίστοιχος αριθμός δήλωσε ότι θα προτιμούσε να περάσει περισσότερο χρόνο παίζοντας παιχνίδια και διασκεδάζοντας με την οικογένειά του (ποσοστό 32%), ενώ περίπου 1 στους 4 επεσήμανε ότι δεν θα άλλαζε τίποτα (ποσοστό 28%). Αξίζει ακόμα να σημειωθεί ότι μόλις το 17% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι θα προτιμούσε να αφιερώσει λιγότερο χρόνο στη χρήση υπολογιστών και τηλεφώνων, ενώ το 14% θα ήθελε να αφιερώσει λιγότερο χρόνο μπροστά στην τηλεόραση.

Η Λία Κομνηνού, Διευθύντρια Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων της Microsoft Ελλάς, σχολίασε: με αφορμή τα αποτελέσματα της έρευνας: “Η τεχνολογία, προσφέροντας ένα σύνολο δυνατοτήτων, καθιστά την επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων ευκολότερη από οπουδήποτε, καταργώντας τους περιορισμούς που δημιουργούνται από τις αποστάσεις. Αυτές οι δυνατότητες αποκτούν άλλο νόημα κατά τη διάρκεια των εορτών, που παραδοσιακά αισθανόμαστε την ανάγκη να βρεθούμε πιο κοντά στους αγαπημένους μας. Ταυτόχρονα, όμως, η τεχνολογία μπορεί να αναβαθμίσει ποιοτικά το χρόνο που περνάμε με την οικογένεια και τους φίλους μας, προσφέροντας νέους τρόπους διασκέδασης και ψυχαγωγίας. Ενδεικτικά για τα παραπάνω, αξίζει να αναφέρουμε το WindowsLiveMessenger, με το οποίο μπορούμε να συνομιλήσουμε πρόσωπο με πρόσωπο με τους οικείους μας, καθώς και το Kinect για Xbox, το οποίο θα μαζέψει όλη την οικογένεια γύρω του για ένα ακόμα παιχνίδι”.

Διαβάστε επίσης: Το χειρότερο χριστουγεννιάτικο δέντρο

Άναψαν όλα τα φώτα! Όλος ο κόσμος σε ρυθμό Χριστουγέννων (ΦΩΤΟ KAI BINTEO)

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε