Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Ηλίας Ψινάκης εναντίον ΚΑΣ: «Ο τσαμπουκάς στο Μαραθώνα δεν περνάει! Η κάθε κουλή λέει και την πίπα της»

Ηλίας Ψινάκης εναντίον ΚΑΣ: «Ο τσαμπουκάς στο Μαραθώνα δεν περνάει! Η κάθε κουλή λέει και την πίπα της»

– Συνέχεια στο θέμα της κόντρας του με το Κεντρικο Αρχαιολογικό Συμβούλιο, έδωσε σήμερα ο δήμαρχος Μαραθώνα, Ηλίας Ψινάκης
– Έκανε ξενάγηση των δημοσιογράφων στους αρχαίους τάφους που παρουσιάζουν εικόνα εγκατάλειψης
– «Αν καθαρίσω μόνος μου αυτό το γυφταριό θα με πάνε μέσα!», είπε ξεσπώντας ο κ. Ψινάκης
ΕΙΚΟΝΑ ΠΛΗΡΟΥΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ Ο ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ

Ο κ. Ψινάκης κατήγγειλε το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο ακριβώς έξω από τον θολωτό μυκηναϊκό τάφο, ο οποίος θυμίζει…αχούρι οπως κατήγγειλε. Τόνισε μάλιστα με το γνωστό ύφος του ότι: “Ο τσαμπουκάς στον Μαραθώνα δεν περνάει”.

Ο δήμαρχος Μαραθώνα εξήγησε ότι το Κ.Α.Σ. δεν του παραχώρησε τον Τύμβο απ’ όπου ξεκινάει ο Μαραθώνιος γιατί είναι ταφικό μνημείο αλλά του πρότειναν τον αρχαιολογικό χώρο του Μαραθώνα, ο οποίος ειναι επίσης τάφος!

«Γιατι οι άνθρωποι ειναι ηλίθιοι. Εκεί ανήκει ο τάφος των Πλαταιών. Δηλαδή, να μην τραγουδήσει ο Ξαρχάκος και η Πρωτοψάλτη στον έναν τάφο των Αθηναίων αλλα να τραγουδήσουν στον τάφο των Πλαταιών. Δεν βγάζεις άκρη ειναι ανόητοι», είπε χαρακτηριστικά.


Ο κ. Ψινάκης θέλοντας να αποδείξει το υποκριτικό ενδιαφέρον του Κ.Α.Σ. είπε δείχνοντας τον τάφο: «Έναν απο τους θησαυρούς τους οποίους σας δείχνω σημερα τον έχουν εγκαταλείψει έτσι».
Έτσι έχει κλειστεί ο τάφος! Είναι κλειδωμένος δεν επιτρέπεται η είσοδος
Δίπλα σε θερμοκήπια σε πλήρη εγκατάλειψη
Δίπλα σε θερμοκήπια σε πλήρη εγκατάλειψη
Το εσωτερικό του τάφου
Το εσωτερικό του τάφου
Και συνέχισε: «Έχουμε που έχουμε τα χάλια μας σαν χώρα με διαλυμένη οικονομία και πρέπει να πάμε μπροστά. Αντί να μου στέλνουν γράμματα να με κάνει ντα – ντα η υπουργός Πολιτισμού για το πως μιλάω κι αν ειναι αγάμητες ή όχι ας κοιτάξουν αυτόν τον τάφο. Δεν μετανιώνω καθόλου για τους χαρακτηρισμούς. Τωρα ο κόσμος εχει ξυπνήσει. Δεν θα αφήσουμε αυτο το κουρέλι. Στο Μαραθώνα δεν θα παίξουν. Είχαμε ζητήσει σαν Δήμος την αναβάθμιση του χώρου του τύμβου τον οποίο δεν μας έδωσαν αλλαά όλοι οι άλλοι χώροι ειναι κλειστοί».

Εξοργισμένος ο Ηλίας Ψινάκης συνέχεισε: «Όλοι οι χώροι ειναι κλειστοί. Ο επισκέπτης που έρχεται δεν βλέπει τίποτα μονο σκουπίδια. Έχουμε πολλά αρχαία. Ήρθε ομάδα γιαπωνέζων που έψαχναν να βρουν τον μυκηναϊκό τάφο τον οποιο βλέπετε εσείς σημερα και κοίταζαν απο τις τρύπες».

Αναφορικά με τις πληροφορίες που ανέφεραν πως το ΚΑΣ αρνήθηκε την παραχώρηση του τύμβου για πραγματοποίηση συναυλίας επειδή διαφωνούσαν με το ρεπορτόριο του Σταύρου Ξαρχάκου, ο Ηλίας Ψινάκης ήταν αποστομωτικός:

«Μα τωρα τι να σχολιάσω αυτές τις αηδίες; Η κάθε κουλή λέει και την πίπα της. Μην με νευριάζετε σας παρακαλώ. Τους καλώ να αφήσουν τις αηδίες με τις αγάμητες και να έρθουμε να καθαρίσουμε το γυφταριό. Ο τσαμπουκάς στον Μαραθώνα δεν περνάει. Προτείνω να συνεργαστούμε αλλιώς θα το κάνουμε μόνοι μας. Ορισμένοι για συγκεκριμένους λόγους κάνουν τσαμπουκάδες. Γι αυτο ήρθα και με αστυνομία για να σας δείξω αυτο το χαλί».

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε