Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Ηλιοφάνεια με λίγο κρύο και σήμερα στην χώρα

Ηλιοφάνεια με λίγο κρύο και σήμερα στην χώρα

Hλιοφάνεια προβλέπεται για σήμερα στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Τοπικές βροχές στην Κρήτη και πιθανώς πρόσκαιρα και στην κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία και την Εύβοια. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι άνεμοι μέχρι 7 μποφόρ στο Αιγαίο.

Αναλυτική πρόγνωση

Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα έχουμε πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας. Υπάρχει πιθανότητα ασθενών βροχών στην κεντρική Μακεδονία ενώ οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει από μηδέν έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη και νωρίς το πρωί θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στο νότιο Ιόνιο 6 και από το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ. Όσον αφορά την θερμοκρασία, θα κυμανθεί από 05 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη και νωρίς το πρωί θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Ίδιο θα είναι το σκηνικό του καιρού σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησο. Συγκεκριμένα στην ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς βροχές στην ανατολική Θεσσαλία και την Εύβοια. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά και νότια 6 και από το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει από 05 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες θα παρουσιαστούν στις Κυκλάδες και την Κρήτη, όπου θα σημειωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και από το απόγευμα στα δυτικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα είναι από 13 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στα Δωδεκάνησα θα παρουσιαστούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι το απόγευμα. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα βόρεια τοπικά 6 μποφόρ, με την θερμοκρασία να φτάνει από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Αττική θα παρουσιαστούν λίγες νεφώσεις στα ανατολικά και βόρεια και βαθμιαία ο καιρός θα γίνει αίθριος. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και βαθμιαία στα ανατολικά 6 πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου ενώ στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και είναι πιθανό να σημειωθούν λίγες ασθενείς βροχές. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και από το απόγευμα νοτιοανατολικοί 4 μποφόρ με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 05 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε αναλυτικά την πρόσγνωση του καιρού σε 300 πόλεις της Ελλάδας απο το Newsit Weather Center

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε