Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Ηράκλειο: Αθωώθηκαν για την κατεδάφιση του ”Ξενία”

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Αθώοι κρίθηκαν από το τριμελές εφετείο Κρήτης, οι 34 κατηγορούμενοι για την υπόθεση της κατεδάφισης του πρωην ξενοδοχείου Ξενία το 2003…

Οι τρεις εφέτες μετά την ολοκλήρωση της ακροαματικής διαδικασίας, κήρυξαν αθώους και τους 34 κατηγορούμενους, μεταξύ των οποίων ήταν ο δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουρακης και ο Περιφερειάρχης Κρήτης Αθανάσιος Καρουντζος.

” Επιτέλους τελείωσε μια υπόθεση που μας ταλαιπώρησε. Γιατί ήταν σίγουρο και εγώ ήμουν σίγουρος και οι συγκατηγορούμενοι μου, ότι είχαμε πάρει τη σωστή πολιτική απόφαση. Και τις σωστές πολιτικές αποφάσεις τις επιβεβαιώνει και τις επικυρώνει ο ίδιος ο λαός. ο όποιος τις έχει επικυρώσει διαχρονικά και το 2006 και το 2003 και φέτος” δήλωσε μετά τη δίκη ο Δήμαρχος Ηρακλείου.

Την ικανοποίηση του για την εξέλιξη της υπόθεσης στο δικαστήριο εξέφρασε μετά το τέλος της δίκης και ο περιφερειάρχης Κρήτης ” Θέλω να δηλώσω δυο πράγματα. Το πρώτο ότι επιβεβαιώθηκαν και από τη δικαιοσύνη οι νομιμότητες που έγιναν γύρω από την υπόθεση του ΞΕΝΙΑ. Και δεύτερο είναι ότι ήμουν ένας από αυτούς που με τις πράξεις και τις ενέργειες απελευθέρωσα μια πόλη που είχε γυρισμένη την πλάτη στη θάλασσα”.

Την αθωωση των κατηγορουμένων είχε ζητήσει ο εισαγγελέας της έδρας στην αγόρευση του. Οι κατηγορούμενοι αντιμετώπιζαν την κατηγορία της απιστίας και της παράβασης καθήκοντος

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε