Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Ηράκλειο: Ένταση, επεισόδια και απειλές για τα αυθαίρετα!

Επεισόδια το πρωί στην περιοχή της Γούβας όταν επιχειρήθηκε να γίνει κατεδάφιση αυθαιρέτων. Ιδιοκτήτης απείλησε να αυτοπυρποληθεί…

Οι ιδιοκτήτες των αυθαιρέτων στην περιοχή της Γούβας έστησαν μπλόκα στις μπουλντόζες παρατάσσοντας τα αυτοκίνητά τους. Ο εισαγγελέας έλεγε ότι πρέπει να αποχωρήσουν και κάπου εκεί τα αίματα άναψαν για τα καλά…

Οι ιδιοκτήτες των αυθαιρέτων απειλούσαν πως αν συνεχίσουν οι μπουλντόζες ”θα χυθεί αίμα”. “Δεν μπορεί να γίνει αυτή η επιχείρηση τώρα που παρακολουθούν οι τουρίστες’ είπε ο αντιδήμαρχος Γουβών κ.Μεραμβελιωτάκης.

 
Οι ιδιοκτήτες αναγνωρίζουν πως τα κτίσματά τους είναι παράνομα, ωστόσο υποστηρίζουν πως πληρώνουν κανονικά στην εφορία και την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου γι’ αυτά. Παράλληλα διαμαρτύρονται γιατί η επιχείρηση αρχίζει από τους «μικρούς» ιδιοκτήτες και όχι από τα μεγάλα ξενοδοχεία που βρίσκονται σε μικρή απόσταση από τα υπό κατεδάφιση αυθαίρετα.
Επίσης να αυτοπυρποληθεί απείλησε ένας ιδιοκτήτης αυθαιρέτου ο οποίος ανέβηκε στη στέγη και λούστηκε με βενζίνη.
 
‘Άστοχη’ χαρακτήρισε την σημερινή πρωτοβουλία και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου κ.Σκουλατάκης.
 
Τελικά παράταση μέχρι τις 15 Οκτωβρίου πήραν οι ιδιοκτήτες των αυθαίρετων κτισμάτων στον αιγιαλό των Γουβών για να τα απομακρύνουν!
 
Το αίτημα έγινε αποδεκτό από τον εισαγγελέα κ.Μαρκάκη μετά και από παραίνεση και του παρόντος περιφερειάρχη κ.Καρούντζου.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε