Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Ηράκλειο: Συνεχίζεται η κακοκαιρία για δεύτερη μέρα!

Ηράκλειο: Συνεχίζεται η κακοκαιρία για δεύτερη μέρα!

Συνεχίζεται η σφοδρή κακοκαιρία στην Ανατολική πλευρά της Κρήτης με χιονοπτώσεις, χαμηλές θερμοκρασίες και ισχυρούς ανέμους. Πάνω από 50 πόντους το ύψος του χιονιού στα περισσότερα χωριά.

Η Κρήτη μπήκε στην κατάψυξη λόγω της έντονης κακοκαιρίας και οι δυσκολίες συνεχίζονται και σήμερα. Τα προβλήματα που έχουν να αντιμετωπίσουν οι κάτοικοι της ανατολικής πλευράς του νησιού είναι τόσο στην κυκλοφορία των οχημάτων, στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, όσο και στην ηλεκτροδότηση.

Η μεγαλύτερη χιονόπτωση σημειώθηκε στο Οροπέδιο Λασιθίου, όπου πάνω από 50 εκατοστά είναι το ύψος του χιονιού στα περισσότερα χωριά της περιοχής . Σε ορισμένα σημεία μέσα στους οικισμούς, το ύψος του χιονιού ξεπερνά και τα 60 εκατοστά.

Εντός του Οροπεδίου Λασιθίου, μηχανήματα του Δήμου επιχειρούσαν χθες, συνεχώς, προκειμένου να κρατήσουν ανοικτό το οδικό δίκτυο μέχρι τις 3 το πρωί. Η επιχείρηση ξεκίνησε και πάλι σήμερα στις 6 το πρωί .

Στο επαρχιακό οδικό δίκτυο τρία μηχανήματα του Δήμου Χερσονήσου επιχειρούν καθαρισμό από το Κράσι και προς τον Αυχένα Αμπέλου. Από την πλευρά του Αγίου Νικολάου, μηχάνημα της Νομαρχίας βρίσκεται στους Ποτάμους.

Το χιόνι στρώθηκε ακόμα και σε απόσταση δέκα χιλιομέτρων από την πόλη του Ηρακλείου! Τα Σταυράκια ο Άγιος Μύρωνας οι Άσιτες και η Αγία Βαρβάρα έχουν ντυθεί στα λευκά.

Επίσης, πυκνό πέφτει το χιόνι και στην περιοχή της Βιάννου, από το βράδυ, ενώ σήμερα το πρωί, το ύψος έφτανε περίπου το μισό μέτρο. Τα μηχανήματα του Δήμου βρίσκονται σε επιφυλακή για τον καθαρισμό των δρόμων. Παράλληλα, εκτεταμένες είναι οι ζημιές που έχουν προκληθεί στις ελαιοκαλλιέργειες και τα κηπευτικά.

Η κακοκαιρία προκάλεσε αλυσιδωτά προβλήματα στο δίκτυο της ΔΕΗ με παρατεταμενες διακοπές ενώ συνεργεία της επιχείρησης συνεχίζουν τις προσπάθειες για αποκατάσταση των βλαβών.

Τέλος κανονικά εκτελούνται, από χθες βράδυ, τα δρομολόγια των πλοίων. Στις 11 το βράδυ, έφτασε στο λιμάνι του Ηρακλείου το πλοίο “Φαιστός Παλλάς”, ενώ σήμερα αναχώρησαν, από το Ηράκλειο, τα πλοία της γραμμής. Κανονικά εκτελούνται οι πτήσεις των αεροσκαφών από και προς το αεροδρόμιο Ηρακλείου.

Διαβάστε επίσης:
Η Κρήτη στην κατάψυξη – Εγκλωβίστηκαν 7 άνθρωποι – Κλειστοί δρόμοι και δεμένα τα πλοία στα λιμάνια!
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης περιοχές της Σάμου – Νερό έχει καλύψει τους δρόμους

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε