Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Ήρθαν τα ΜΑΤ, έφυγαν οι υπάλληλοι – Μετά τη δεύτερη συνάντηση με τον Ντόλιο, έφυγαν και οι συγκεντρωμένοι

ΦΩΤΟ NEWSIT

Λίγο πριν τις 17:00 έληξε ο αποκλεισμός του υπουργείου Εργασίας από εργαζόμενους στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», οι οποίοι πραγματοποιούν 48ωρη απεργία.

Από νωρίς το πρωί εκατοντάδες εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Εργασίας, στην οδό Σταδίου, για να διαμαρτυρηθούν στις περικοπές που έγιναν στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι». 
ΦΩΤΟ NEWSIT
Αποκλεισμένες οι είσοδοι του κτιρίου - ΦΩΤΟ NEWSIT
Η είσοδος από την οδό Σταδίου, ρολλά κλειστά - ΦΩΤΟ NEWSIT
Aντιπροσωπεία τους συναντήθηκε τον υφυπουργό Εσωτερικών, Γιώργο Ντολιό, αλλά τα αιτήματά τους δεν έγιναν δεκτά. Έτσι, αποφάσισαν να αποκλείσουν όλες τις εισόδους του υπουργείου και δεν άφηναν κανέναν να μπει ή να βγει από το κτίριο.
ΦΩΤΟ NEWSIT
Η κεντρική είσοδος επί της οδού Δραγατσανίου - ΦΩΤΟ NEWSIT
«Επιστρατεύτηκαν» λοιπόν, τα ΜΑΤ! Μόλις έφτασαν στο σημείο, οι εργαζόμενοι επέτρεψαν στους υπαλλήλους του υπουργείου που είχαν σχολάσει να βγουν από το κτίριο. Αλλά εκείνοι παρέμειναν έξω, περιμένοντας τον Γιώργο Ντόλιο για να τα… ξαναπούν!

Τελικά, εκπρόσωποί τους είχαν και δεύτερη συνάντηση με τον υφυπουργό κατά την οποία αποφασίστηκε ότι την ερχόμενη Τρίτη, αντιπροσωπείες των υπουργείων Εργασίας, Οικονομίας και Εσωτερικών θα συναντηθούν με τους εργαζομένους για να βρουν μια λύση στο θέμα που έχει προκύψει.

Πάντως, οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» πρόκειται στις 08:00 το πρωί της Παρασκευής να συγκεντρωθούν στο Σύνταγμα και να κάνουν πορεία διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε