Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Ισχυρότατες καταιγίδες σε όλη τη χώρα – Πέφτουν δέντρα στην Αττική από τους ανέμους – Πού θα χτυπήσει τις επόμενες ώρες η κακοκαιρία

Ισχυρότατες καταιγίδες σε όλη τη χώρα – Πέφτουν δέντρα στην Αττική από τους ανέμους – Πού θα χτυπήσει τις επόμενες ώρες η κακοκαιρία

–  Αποκαταστάθηκαν τα δρομολόγια στον Ηλεκτρικό μετά την πτώση κορμού στις ράγες
– Απαγορευτικό για τα πλοία από τον Πειραιά για Αργοσαρωνικό και γενικό από Λαύριο και Ραφήνα
– Τουλάχιστον 25 κλήσεις στην Πυροσβεστική από Αθήνα για κοπές δέντρων και αφαίρεση αντικειμένων
– Διαβάστε αναλυτική πρόγνωση του καιρού για το επόμενο τριήμερο
Πλημμυρισμένοι δρόμοι σε όλες τις περιοχές προκαλούν κυκλοφοριακό χάος στο λεκανοπέδιο

Η κακοκαιρία ήδη χτυπάει όλη τη χώρα και την περιοχή της Αττικής, κάτι που θα συνεχιστεί και την Παρασκευή, ενώ ύφεση των καιρικών φαινομένων αναμένεται από το Σαββατοκύριακο, χωρίς ωστόσο να λείψουν οι καταιγίδες και οι χιονοπτώσεις.

Κύρια χαρακτηριστικά είναι οι έντονες καταιγίδες, η χαλαζόπτωση ακόμα και σε περιοχές της Αττικής, όπως η Νέα Ιωνία, οι ισχυρότατοι άνεμοι που τοπικά θα φτάσουν και τα 9 μποφόρ. Μάλιστα, από τους ανέμους ήδη έχει ανακοινωθεί πως βρίσκεται σε ισχύ μερικό απαγορευτικό από το λιμάνι του Πειραιά.

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΠΛΟΙΩΝ

Στην Αττική τα φαινόμενα αυτή την ώρα είναι ιδιαίτερα έντονα με καταρρακτώδεις βροχές και χαλαζόπτωση, ενώ οι άνεμοι προκαλούν σοβαρότατα προβλήματα με την Πυροσβεστική να έχει ήδη δεχθεί 25 κλήσεις για κοπές δέντρων και πτώσεις αντικειμένων.

Μάλιστα, από κορμό που έπεσε στις ράγες του Ηλεκτρικού έχουν διακοπεί τα δρομολόγια από τα Πετράλωνα μέχρι και τον Πειραιά.

Σε όλα τα βόρεια προάστια η βροχή είναι καταρρακτώδης, ενώ σε όλη την ανατολική Αττική η βροχή έχει μετατρέψει σε ορμητικούς χειμάρους τους δρόμους.

Παρόμοια κατάσταση και στο Μενίδι και τους Θρακομακεδόνες, όπου ο αέρας παρασέρνει κάδους απορριμμάτων, ενώ η Λεωφόρος Καραμανλή είναι κυριολεκτικά απροσπέλαστη.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΕΩΦΟΡΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ

ΠΟΥ ΘΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΩΡΕΣ Η ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ

– ΑΤΤΙΚΗ
– ΕΥΒΟΙΑ
– ΚΥΚΛΑΔΕΣ
– ΑΡΓΟΛΙΔΑ
– ΧΑΝΙΑ
– ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ
– ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
– ΔΡΑΜΑ
– ΞΑΝΘΗ
– ΡΟΔΟΠΗ
– ΚΑΒΑΛΑ
– ΛΕΣΒΟΣ
– ΛΗΜΝΟΣ
– ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
– ΧΙΟΣ
– ΣΑΜΟΣ



ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Περιμένουμε νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, από Μυτιλήνη και κάτω. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βουνά κυρίως της κεντρικής και βόρειας χώρας από 1500 μέτρα και πάνω υψόμετρο. Σταδιακά όμως τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα δυτικά, τα νότια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί – νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, στα νότια πελάγη εως 6 μποφόρ ενώ για λίγο στα βόρεια θα γυρίσουν σε βόρειοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ κυριως στο βόρειο Ιόνιο και στο βόρειο Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από -4 εως 12 βαθμούς, στα κεντρικά από 2 εως 14 βαθμούς, στις νοτιότερες περιοχές της κεντρικής χώρας και στα δυτικά από 3 εως 15 βαθμούς και στα νησιά από 8 εως 17 βαθμούς κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Περιμένουμε νεφώσεις και δεν αποκλείεται το πρωί να έχουμε λίγες βροχές κυρίως στα ανατολικά και βόρεια του νομού αργότερα όμως από το μεσημέρι και μετά τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 8 εως 14 βαθμούς.

Ακούστε την πρόγνωση της Παρασκεύης από τον μετεωρολόγο Τάσο Αρνιακό:

ΣΑΒΒΑΤΟ
Περιμένουμε τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά, τα νότια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου ενώ τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα στη νοτιοδυτική Πελοπόννησο, τα Κύθηρα, την Κρήτη, τη Σάμο, τη Χίο και τη Μυτιλήνη. Λιγα χιόνια θα πέσουν στα βουνά της Μακεδονίας και της Ηπείρου. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές – νοτιοδυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή θα κυμανθεί στα βόρεια από -5 εως 13 βαθμούς, στα κεντρικά απο 0 εως 12 βαθμούς, στις νοτιότερες και δυτικές περιοχές της χώρας από 2 εως 15 βαθμούς και στα νησιά, δηλαδή την Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα από 8 εως 16 βαθμούς κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Περιμένουμε αίθριο ουρανό το πρωί, λίγες συννεφιές αργότερα οι οποίες προς το βράδυ θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 εως 15 βαθμούς κελσίου.

Ακούστε τι καιρό θα κάνει το Σάββατο από τον Τάσο Αρνιακό:

ΚΥΡΙΑΚΗ
Περιμένουμε βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, τα νότια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Στην υπόλοιπη χώρα περιμένουμε αραιές νεφώσεις που τοπικά θα πυκνώνουν. Τοπικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυριώς στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Χιόνια θα πέσουν πάλι στα βουνά της κεντρικής και βόρειας χώρας από τα 1500 μέτρα υψόμετρο και πάνω.
Οι άνεμοι θα επιμείνουν δυτικοί – νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί από -6 εως 12 βαθμούς, στα κεντρικά από -1 εως 13 βαθμούς, στις νοτιότερες ηπειρωτικές περιοχές από 2 εως 15 βαθμούς και στα νησιά από 8 εως 16 βαθμούς.

ΑΤΤΙΚΗ
Περιμένουμε νεφώσεις οι οποίες θα πυκνώσουν και δεν αποκλείεται το απόγευμα να βρέξει για λίγο στα βόρεια και ανατολικά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις από 4 εως 5 μποφόρ ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 4 εως 14 βαθμούς.

Ακούστε την πρόγνωση της Κυριακής από τον Τάσο Αρνιακό:

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΟ WEATHER CENTER TOY NEWSIT

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ξάνθη: Η νεροποντή τους κατέστρεψε το σπίτι – Κοιμούνται στο πάτωμα! ΒΙΝΤΕΟ

Πρέβεζα: SOS εκπέμπει ο Μύτικας – Πλημμύρες και καθίζηση εξαφάνισαν το δρόμο! (ΦΩΤΟ και VIDEO)

Κατολίσθηση στο ΧΥΤΑ Ζακύνθου λόγω βροχόπτωσης

“Φουσκώνει” επικίνδυνα ο Αλφειός

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε