Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Ηταν ζήτημα χρόνου: Υφ.Παιδείας: ο νόμος Διαμαντοπούλου έχει ατέλειες

Ηταν ζήτημα χρόνου: Υφ.Παιδείας: ο νόμος Διαμαντοπούλου έχει ατέλειες

Ηταν ένας από τους μεγαλύτερους πολέμιους του νόμου Διαμαντοπούλου για τα πανεπιστήμια. Και πολλοί είδαν με απορία την υπουργοποίησή του αφού και η ΝΔ είχε υπερψηφίσει το νόμο αυτό!

Ο νεος υφυπουργός Παιδείας, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου είπε ξεκάθαρα σήμερα μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ ότι ο νόμος έχει ατέλειες και θα αλλάξει. Βέβαια, ο νόμος αυτός είχε ψηφιστεί από 255 βουλευτές στο ελληνικό κοινοβούλιο…

Όταν ρωτήθηκε για την εκλογή διοικήσεων στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, ο κ. Παπαθεοδώρου τόνισε πως «θα πρέπει  η συναίνεση να διασφαλιστεί από όλες τις πλευρές και, όπως σε πάρα πολλές περιπτώσεις υπήρξαν παραβιάσεις νομιμότητας, αυτήν τη στιγμή θα πρέπει να αποκαταστήσουμε τα πράγματα. … Να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη και να εγγυηθούμε ότι το σπουδαιότερο όλων είναι τα πανεπιστήμια να λειτουργούν». Υποστήριξε δε ότι ο νόμος Διαμαντοπούλου έχει ατέλειες.

Ανέφερε πως εκκρεμούν πολλά θέματα, όπως το λύκειο, τα ζητήματα των πανεπιστημίων και τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη διάρθρωση της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Για τις αλλαγές στις εισαγωγικές εξετάσεις σημείωσε: «Δύο πράγματα είναι αλληλένδετα εδώ: πρώτον οι αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστήμια και δεύτερον η διάρθρωση του περάσματος από το σχολείο στο πανεπιστήμιο. … Θα πρέπει αυτά τα οποία θα αποφασιστούν να μην κρατούν σε ομηρία τους μαθητές, ενώ θα πρέπει να υπάρξει αρκετός μεταβατικός χρόνος, ώστε να μπορούν να προσαρμοστούν οι μαθητές με τον καλύτερο δυνατό τρόπο…».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε