Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Ηχηρό μήνυμα: Άσκηση της Κύπρου, στην υποτιθέμενη ρότα Πίρι Ρέϊς!

Η Κύπρος είναι έδω! Αυτό το μήνυμα στέλνει στην Τουρκία η μεγαλόνησος για να καταλάβει ότι οι απειλές της δεν πιάνουν τόπο και ότι οι έρευνες στην “Αφροδίτη” θα συνεχιστούν και θα φτάσουν στο τέλος τους!

Άσκηση-μήνυμα προς τη Τουρκία στέλνει η Κύπρος αλλά εμμέσως και η Βρετανία. 10 μίλια από τις νότιες ακτές του νησιού,στη θαλάσσια περιοχή όπου βρίσκονται τα υπόλοιπα “οικόπεδα” της Κύπρου,βρίσκεται σε εξέλιξη άσκηση έρευνας διάσωσης με τη συμμετοχή μάλιστα κι ενός βρετανικού ελικοπτέρου.

Διαβάστε όλες τις λεπτομέρειες στο OnAlert.gr

Πολιτικά και προπάντων στρατιωτικά μηνύματα προς όλους τους ενδιαφερόμενους έστειλαν το προηγούμενο Σάββατο οι ΗΠΑ μέσω ειδικού στρατιωτικού αεροπλάνου που πέταξε και ερεύνησε ενδελεχώς όλη τη θαλάσσια περιοχή γύρω από το οικόπεδο 12.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες κυπριακών εφημερίδων το μεσημέρι του Σαββάτου, και όταν το «Πίρι Ρέις» αναμενόταν να φτάσει στην περιοχή της Κύπρου συνοδευόμενο από τουρκικά πολεμικά πλοία, αμερικανικό στρατιωτικό αεροπλάνο πραγματοποίησε υπερπτήση πάνω από την κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην περιοχή πέριξ της πλατφόρμας της Noble στην «Αφροδίτη».
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το αμερικανικό αεροπλάνο, τύπου «Ρ-3 Orion», πετούσε για τρεισήμισι περίπου ώρες πάνω από την περιοχή, κατεβαίνοντας μέχρι και σε ύψος 500 ποδιών από την πλατφόρμα.
Η χρήση του εν λόγω τύπου αεροπλάνου ειδικεύεται ακριβώς στον εντοπισμό ναυτικής κίνησης και κυρίως στον εντοπισμό υποβρυχίων, με το αμερικανικό αεροπλάνο προφανώς να έχει αποστολή να διερευνήσει κατά πόσον η Τουρκία έχει πράγματι (όπως έχει αναφερθεί στον τουρκικό Τύπο) στείλει υποβρύχια στην περιοχή.
Το αμερικανικό «Ρ-3 Orion» απογειώθηκε από αεροπορική βάση της Ιταλίας (γίνεται λόγος για βάση της Σικελίας) και πραγματοποίησε αρκετές διελεύσεις στον εναέριο χώρο πέριξ της πλατφόρμας.
Να θυμίσουμε ότι προ ημερών (όταν τουρκικά πολεμικά πλοία έπλεαν στο πλαίσιο ΝΑΤΟϊκής άσκησης νοτιοδυτικά της Κύπρου) αμερικανικό αεροπλανοφόρο του 6ου ναυτικού στόλου φέρεται να κινήθηκε στην ίδια περιοχή. Επίσης, πληροφορίες από ελλαδικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι η ευρύτερη περιοχή της κυπριακής ΑΟΖ επιτηρείται από ισραηλινά μη επανδρωμένα αεροπλάνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οι τούρκοι απειλούν με έρευνες στην πλατφόρμα της Noble Energy!

Μιλιέτ: Ο “ξεροκέφαλος” Κασίνης ευθύνεται για τις γεωτρήσεις – Το “Πίρι Ρέις” στην Κύπρο και ο Παπανδρέου στην Άγκυρα!

Άρχισε έρευνες στη Κύπρο το Πίρι Ρέϊς – Οι Τούρκοι ρίχνουν “λάδι” στη φωτιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΟ ONALERT.GR

Δείτε που βρίσκεται κάθε λεπτό το Τούρκικο σκάφος-LIVE ΧΑΡΤΗΣ

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ NEWSIT ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε