Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 30 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Κ.Μητσοτάκης: πείτε όλη την αλήθεια στο λαό

Κ.Μητσοτάκης: πείτε όλη την αλήθεια στο λαό
(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 14.12.2009 | 10:38
Πρώτη δημοσίευση: 14.12.2009 | 10:38

Τα επώδυνα μέτρα που “ούτως ή άλλως θα ληφθούν”, θα...

οδηγήσουν σε επικίνδυνες κοινωνικές αναταράξεις, εκτός αν η πολιτική ηγεσία πει τη “γυμνή αλήθεια” στον ελληνικό λαό. Αυτό τονίζει σε γραπτή δήλωσή του ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, με αφορμή την αυριανή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Ο κ.Μητσοτάκης θεωρεί ότι η μόνη περίοδος που πήγε καλά η οικονομία από το 1981 μέχρι σήμερα, ήταν της κυβέρνησής του το 1990-93, ενώ σε όλες τις άλλες περιόδους “μάθαμε να ζούμε με δανεικά και χωρίς τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις”.
 
Η δήλωση του πρώην πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη έχει ως εξής:
 
Το πρόβλημα της διαφθοράς είναι μέγα και ασφαλώς έχει άμεσες επιπτώσεις και στην οικονομία. Δεν είναι όμως το κύριο αίτιο της σημερινής κρίσης. Η αιτία της χρεοκοπίας της Ελλάδος είναι ότι από το 1981 έως σήμερα, με εξαίρεση την περίοδο 1990 -1993 μάθαμε να ζούμε, πάνω από τις δυνατότητες μας, με δανεικά, επιβαρύνοντας τις επόμενες γενιές και την ίδια περίοδο αρνηθήκαμε με πείσμα να κάνουμε τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, που έκαναν όλες οι χώρες της Ευρώπης, για να γίνουμε ανταγωνιστικοί. Και τώρα έφτασε η ώρα της αλήθειας. Πρέπει να ζήσουμε με αυτά που έχουμε και ταυτόχρονα να αρχίσουμε να εξοφλούμε το ανατριχιαστικό χρέος που αφρόνως σωρεύσαμε.
 
Χρέος της πολιτικής ηγεσίας και αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών, υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας, είναι να πει επιτέλους την πλήρη, τη γυμνή αλήθεια στον ελληνικό λαό για την κατάσταση των δημοσίων οικονομικών, που δυστυχώς είναι ακόμη χειρότερα και από ότι σήμερα την παρουσιάζουμε. Να εξηγήσει με αριθμούς, που δεν αμφισβητούνται, γιατί δεν έχουμε κανένα περιθώριο αναβολής. Να θέσει όλους ενώπιον των ευθυνών τους. Να πείσει ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή.
 
Χωρίς αυτή την έντιμη και ειλικρινή εξήγηση, την οποία δυστυχώς κανένα κόμμα, μέχρι σήμερα, δεν επεχείρησε, τα επώδυνα μέτρα -που ούτως ή άλλως υπό την πίεση της ανάγκης θα ληφθούν- θα οδηγήσουν σε επικίνδυνες κοινωνικές αναταράξεις.
 
Στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ένα άλλο μεγάλο θέμα πρέπει να ξεκαθαρίσει. Κατεξοχήν αυτή τη δύσκολη και κρίσιμη περίοδο, όλοι ανεξαιρέτως, κόμματα και κοινωνικοί φορείς, μικρότεροι ή μεγαλύτεροι- πρέπει να σεβαστούμε τη δημοκρατική νομιμότητα. Ο νόμος της δημοκρατίας πρέπει να είναι σεβαστός από όλους. Το να θέλουν στενότερες ή ευρύτερες μειοψηφίες να επιβάλλουν με τη βία την άποψή τους είναι κατάλυση της Δημοκρατίας, είναι φασισμός. Και πικρή ελληνική εμπειρία μας διδάσκει ότι η πολιτική αυτή εγκυμονεί δεινά.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο