Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

ΚΑΙΡΟΣ: Τι προβλέπουν Αρναούτογλου – Καλλιάνος [pics]

ΚΑΙΡΟΣ: Τι προβλέπουν Αρναούτογλου – Καλλιάνος [pics]

Ο καιρός – Meteo. Αναλυτικά η πρόβλεψη για σήμερα Τρίτη [24/01/2017] για: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ιωάννινα, Τρίκαλα, Καρδίτσα. Δείτε αναλυτικά την πρόβλεψη της ΕΜΥ.

Μeteo πρόβλεψη για σήμερα [Δευτέρα 23/01] – καιρός Αθήνα, καιρός Θεσσαλονίκη, καιρός Πάτρα, καιρός Ιωάννινα, καιρός Τρίκαλα, καιρός Καρδίτσα. Η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους στα δυτικά, τα νότια και την ανατολική νησιωτική χώρα θα συνθέσουν το σκηνικό του καιρού σήμερα Τρίτη (24.01.2017). Δεν θα λείψουν όμως και τα χιόνια, αφού χιονοπτώσεις κατά τόπους πιο πυκνές αναμένονται στα ηπειρωτικά ορεινά και ημιορεινά.

Θυελλώδεις οι άνεμοι, θα φτάσουν μέχρι τα 8 μποφόρ. Παγετός κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Δείτε εδώ που θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Πιο αναλυτικά, δείτε τον καιρό για την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και άλλες μεγάλες πόλεις, για τις επόμενες ημέρες. Δείτε τι προβλέπει η ΕΜΥ και το www.weather.com.

Δείτε τι προβλέπει ο Σάκης Αρναούτογλου.

Για ρωσικό χιονιά κάνει λόγο ο Γιάννης Καλλιάνος. Στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, μεταξύ άλλων αναφέρει: “Τα νεότερα μετεωρολογικά στοιχεία επιμένουν για πιθανή έλευση πολύ ψυχρών αερίων μαζών από την προσεχή Πέμπτη, πρώτα από την βόρεια Ελλάδα και από το βράδυ της ίδιας ημέρας μέχρι και το Σάββατο τουλάχιστον και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας.

Οι νεφώσεις που θα περνούν πάνω από την Ελλάδα θα είναι εμπλουτισμένες με μεγάλα ποσά υγρασίας, οι θερμοκρασίες θα είναι πολύ χαμηλές και οι προγνωστικές μεταβλητές θα είναι ευνοϊκές ώστε να εκδηλωθούν χιονοπτώσεις ακόμη και στα πεδινά-παραθαλάσσια τμήματα.

Αυτή την ώρα δεν μπορεί κανείς να μιλήσει για τις περιοχές των χιονοπτώσεων αλλά και την έκταση αυτών. Σίγα σίγα το κουβάρι θα ξετυλίγεται και επομένως τις επόμενες ώρες με τα πιο φρέσκα στοιχεία θα αρχίσω να σας μιλάω και τα τμήματα της χώρας που θα “χτυπήσει” ο συγκεκριμένος χιονιάς, που αν διατηρηθούν αυτά, ενδεχομένως να σημειωθούν θερμοκρασίες της τάξεως των -15 βαθμών κελσίου από τη Παρασκευή και έπειτα στα ορεινά της βόρειας Ελλάδας και -8 με -10 στα υπόλοιπα κεντρικά και νότια ορεινά αντίστοιχα”.

Δείτε όλη την ανάρτηση του Γιάννη Καλλιάνου στο facebook.

Ο καιρός σήμερα – Αναλυτική πρόγνωση

Μακεδονία, Θράκη – Καιρός: νεφώσεις με βροχές και βαθμιαία στα θαλάσσια – παραθαλάσσια τμήματα σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν στα ορεινά – ημιορεινά καθώς και σε περιοχές της Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο (πάνω από τα 300 μέτρα).

Τα φαινόμενα από το απόγευμα στη δυτική Μακεδονία θα εξασθενήσουν. Άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από -02 έως 08 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος – Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο και μέχρι το μεσημέρι στα θαλάσσια – παραθαλάσσια τμήματα της δυτικής Πελοποννήσου.

Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά – ημιορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς και της Πελοποννήσου με βαθμιαία εξασθένηση από τις απογευματινές ώρες. Άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο 7 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Θερμοκρασία: από 06 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος – Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες οι οποίες μέχρι το μεσημέρι στην Πελοπόννησο (κυρίως στα παραθαλάσσια) και πιθανόν στην αττική θα είναι κατά τόπους ισχυρές.

Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν μέχρι το απόγευμα στα ορεινά – ημιορεινά της κεντρικής Στερεάς και της Θεσσαλίας. Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Σταδιακά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ιδία ένταση.

Θερμοκρασία: από 02 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία η μεγίστη κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη – Καιρός: νεφώσεις με βροχές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στις Κυκλάδες και πιθανόν μέχρι το μεσημέρι και στην Κρήτη.

Άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7 και βαθμιαία στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ. Από το βράδυ και από τα δυτικά βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 08 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα – Καιρός: νεφώσεις με βροχές και βαθμιαία καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στα νότια τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 08 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική – Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν και βαθμιαία θα σταματήσουν. Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ που σταδιακά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ιδία ένταση.

Θερμοκρασία: από 08 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη – Καιρός: νεφώσεις με βροχές και βαθμιαία στα θαλάσσια – παραθαλάσσια τμήματα σποραδικές καταιγίδες. Λίγα χιόνια στα ορεινά. Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από -01 έως 07 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο Τετάρτη 25-01-2017: στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές τις πρωινές ώρες με βαθμιαία εξασθένηση.

Στα υπόλοιπα νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων κυρίως στις νότιες θαλάσσιες-παραθαλάσσιες περιοχές. Χιόνια στα ορεινά-ημιορεινά ηπειρωτικά καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης όπου θα είναι κατά τόπους πυκνές.

Άνεμοι: στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία ανατολικοί νοτιοανατολικοί έως 5 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή. Παγετός κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά.

Δείτε αναλυτικά στο site της EMY όσα πρέπει να γνωρίζετε για: καιρός Αθήνα, καιρός Θεσσαλονίκη, καιρός Πάτρα, καιρός Ιωάννινα, καιρός Τρίκαλα, καιρός Καρδίτσα.

Πηγή χαρτών: Σύστημα Ποσειδών

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε