Παρασκευή, 29 Μαρ.
22oC Αθήνα

ΚΕΙΜΕΝΟ-ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Το “βασιλικό κίνημα” μέσα από αναφορές αξιωματικών του ΠΝ

ΚΕΙΜΕΝΟ-ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Το “βασιλικό κίνημα” μέσα από αναφορές αξιωματικών του ΠΝ

Επέτειος του αποκληθέντος “Κίνημα του Βασιλιά” ,σήμερα και ο συγγραφέας και απόστρατος αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού έχει γράψει τρία εκπληκτικά κείμενα γι΄ αυτό το θέμα.

Σήμερα το OnAlert δημοσιεύει το κείμενό του για το πως είδαν μέσα από αναφορές τους το “κίνημα” αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού.

Γράφει ο Αντώνης Κακαράς, Συγγραφέας-Αξιωματικός ε.α

“Αμέσως μετά τη λήξη/αποτυχία του κινήματος του βασιλιά διατάχθηκαν όσοι εμπλέκονταν με τον έναν ή άλλο τρόπο από τους αξιωματικούς να υποβάλλουν σχετικές αναφοράς με στοιχεία επί των γεγονότων.

Οι αναφορές συντάσσονται υπό την πλήρη επικράτηση του απριλιανού καθεστώτος. Τίποτε δε αναφέρουν για πεποιθήσεις, για πίστη σε εξουσία, για καθεστώς δικτατορίας κ.λ.π. Οι κυβερνήτες των Πολεμικών Πλοίων ξέρουν πως εάν δείξουν και την παραμικρή προτίμηση υπέρ του βασιλιά, ή ακόμα χειρότερα εναντίον της ΄΄Εθνικής Κυβερνήσεως΄΄, όπως όλοι την αποκαλούν (και χωρίς εισαγωγικά) θα έχουν προβλήματα. Ακόμα δεν έχουν αρχίσει οι διώξεις και κανείς δε γνωρίζει ποια έκταση θα πάρουν τα μέτρα εναντίον όσων τάχθηκαν με το μέρος του βασιλιά. Άρα τα γραπτά αυτά είναι και έκφραση της θέλησής τους για παραμονή στο στράτευμα, και υπό το καθεστώς της 21ης Απριλίου…”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ www.onalert.gr

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε