Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

ΚΚΕ: “Καταστροφική η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας”

ΚΚΕ: “Καταστροφική η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας”

Το ΚΚΕ εξέδωσε ανακοίνωση για το θέμα της εργασίας της Κυριακής, επισημαίνοντας τις αρνητικές συνέπειες που θα έχει για τους εμποροΰπάλληλους και τις μικρές εμπορικές επιχειρήσεις.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: “Η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας θα είναι καταστροφική για τις μικρές εμπορικές επιχειρήσεις, ενώ αρνητικές θα είναι οι συνέπειες για τους εμποροϋπάλληλους. Οι πραγματικοί ωφελημένοι θα είναι οι μεγάλες επιχειρήσεις, τα εμπορικά κέντρα, τα σούπερ μάρκετ, τα πολυκαταστήματα, τα μονοπώλια που κυριαρχούν και ελέγχουν το εμπόριο και τις εισαγωγές”.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι: “Για τους μισθωτούς η μερική ελαστική δουλειά θα επεκταθεί με βάση τις ανάγκες της επιχείρησης, ενώ για την οικογενειακή επιχείρηση και τον ιδιοκτήτη εργαζόμενο θα σημαίνει εργασία χωρίς τέλος, όλη την ημέρα, όλες τις ημέρες της εβδομάδας”, ενώ θεωρεί ότι αποτελεί “Καθαρή εξαπάτηση, ο ισχυρισμός της κυβέρνησης ότι δεν θα επιτρέψει να λειτουργήσουν τα μεγάλα καταστήματα τις Κυριακές”.

Σύμφωνα με το ΚΚΕ: “Η κατάργηση της Κυριακής αργίας στα εμπορικά καταστήματα είναι ο προπομπός της πλήρους απελευθέρωσης και της κατάργησης της Κυριακάτικης αργίας παντού. Είναι βέβαιο ότι αν εφαρμοστεί θα ακολουθήσουν οι μεγάλες επιχειρήσεις στις υπηρεσίες, στις Τράπεζες, στο Δημόσιο Τομέα”.

Τέλος καλεί “σε κάθε πόλη και Δήμο, συσπείρωση όλων των εμποροϋπαλλήλων στα σωματεία μαζί με το ΠΑΜΕ, των αυτοαπασχολούμενων εμπόρων με την ΠΑΣΕΒΕ και κοινή δράση στις λαϊκές επιτροπές, που εκφράζουν την αγωνιστική συμμαχία των εργαζομένων με τους φτωχούς επαγγελματοβιοτέχνες και εμπόρους» για οργανωμένη αντίσταση κατά της κυριακάτικης εργασίας”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ανοιχτά τα εμπορικά του Πειραιά στις 30 Δεκεμβρίου

ΕΣΕΕ: Πάρτε πίσω τη ρύθμιση για τις Κυριακές

“Τζάμπα ανοίξαμε Κυριακάτικα” λένε οι έμποροι – Νεκρή η αγορά

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε