Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Ξανά από την αρχή η δίκη Α.Χατζηκωστή

Η Ε.Σκορδέλη μία από τους κατηγορούμενους για την δολοφονία Χατζηκωστή
Ξαναρχίζει σήμερα στις 9:30 το πρωί ενώπιον του Kακουργιοδικείου η δίκη για τη στυγερή δολοφονία του Αντη Χατζηκωστή, διευθύνοντος σύμβουλου του συγκροτήματος Δίας, η οποία έγινε έξω απο το σπίτι του στις 11 Ιανουαρίου.

Από την αρχή αρχίζει σήμερα ενώπιον του μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας η δίκη αναφορικά με τη στυγερή δολοφονία του διευθύνοντος συμβούλου του συγκροτήματος ΔΙΑΣ και της τηλεόρασης ΣΙΓΜΑ Άντη Χατζηκωστή, αφού οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση είναι πλέον τέσσερις.
 
Έτσι η δίκη η οποία άρχισε στις αρχές Ιουνίου θεωρείται ως μη γενόμενη. Το Κακουργιοδικείο, στις 23 Αυγούστου, είχε αποδεχθεί αίτημα του Γενικού Εισαγγελέα της
Δημοκρατίας, ο οποίος έκρινε πως η σύλληψη και έκδοση του Γρηγόρη Ξενοφώντος από τις Μολδαβικές Αρχές δικαιολογεί την αναστολή ποινικής δίωξης των τριών πρώτων κατηγορουμένων και την καταχώρηση νέου κατηγορητηρίου με την προσθήκη και του Γρηγόρη Ξενοφώντος.
 
Ο Πρόεδρος του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Χάρης Σολομωνίδης αποδέχθηκε το αίτημα και αποσύρθηκαν οι κατηγορίες από τους κατηγορούμενους Ανδρέα Γρηγορίου, Τάσο Κρασοπούλη και Έλενα Κρασοπούλη Σκορδέλλη. Αλλά, την ίδια ώρα, επιδόθηκε στους τρεις αλλά και στο Γρηγόρη Ξενοφώντος κλήτευση για να παρουσιαστούν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου με την καταχώρηση νέου κατηγορητηρίου, στο οποίο περιλαμβάνεται και ο
Γρηγόρης Ξενοφώντος. Στους τέσσερις κατηγορούμενους απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες και ζητήθηκε από το δικαστή ν’ απαντήσουν αν τις αντιλαμβάνονται.

Οι τέσσερις απάντησαν καταφατικά, το δικαστήριο παρέλαβε το μαρτυρικό υλικό από την Κατηγορούσα Αρχή, το οποίο, σύμφωνα με το δικαστήριο, δικαιολογεί την παραπομπή των τεσσάρων πλέον κατηγορουμένων, σε απευθείας δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου σήμερα Δευτέρα 25 Οκτωβρίου, χωρίς τη διενέργεια προανάκρισης.

 
Οι τέσσερις κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες, οι οποίες περιλαμβάνουν φόνο, συνέργια σε φόνο και ηθική αυτουργία σε φόνο, οι οποίες χαρακτηρίζονται από νομικούς ως οι σοβαρότερες του ποινικού κώδικα και
οι οποίες, σε περίπτωση καταδίκης, επισείουν την ποινή της ισόβιας φυλάκισης. Το μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας απαρτίζεται από τους: Πρόεδρο Χάρη Σολομωνίδη, Πρόεδρο του Επαρχιακού Δικαστηρίου και Νικόλα Σάνδη, Ανώτερο Επαρχιακό Δικαστή και Νικόλαο Γιαπανά, Επαρχιακό Δικαστή, Παρέδρους.
 
Την κατηγορούσα Αρχή εκπροσωπούν οι δικηγόροι της Δημοκρατίας Έλενα Κλεόπα, Έλλη Παπαγαπίου και Μικαέλλα Πασιαρδή. Δικηγόροι υπεράσπισης είναι οι Μιχάλης Πικής, Μιχαλάκης Κυπριανού, Μάριος Γεωργίου,
Μιράντα Αγγελίδου και Λάρης Βραχίμης.
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε