Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ 24 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Ξανά από τον Φεβρουάριο τα δάνεια του ΟΕΚ

Ξανά από τον Φεβρουάριο τα δάνεια του ΟΕΚ
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 25.11.2010 | 07:13
Πρώτη δημοσίευση: 24.11.2010 | 16:53

Το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου θα γίνουν γνωστές οι λεπτομέρειες και από την 1η Φεβρουαρίου θα αρχίσει να λειτουργεί και πάλι το πρόγραμμα δανειοδοτήσεων του ΟΕΚ.

Σε σύσκεψη που έγινε χθες συζητήθηκαν η αναμόρφωση, ο εξορθολογισμός και η επανέναρξη των προγραμμάτων του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, καθώς και η αποπληρωμή κατά το επόμενο διάστημα του επιδόματος ενοικίου.

Πιο αναλυτικά αποφασίστηκε:

- Η ολοκλήρωση της διαδικασίας αντικειμενοποίησης των κριτηρίων και εξορθολογισμού όλων των δανειοδοτικών και επιδοματικών προγραμμάτων μέχρι τον Ιανουάριο και ο προγραμματισμός κατασκευής νέων οικισμών με σύγχρονες προδιαγραφές.
- Η ανάπτυξη του μηχανισμού είσπραξης οφειλών δικαιούχων του ΟΕΚ, σε συνδυασμό με τη ρύθμιση δανείων που βρίσκονται σε καθυστέρηση αποπληρωμής, με ιδιαίτερη μέριμνα για τους ανέργους.
- Η καταβολή κατά το ερχόμενο διάστημα του επιδόματος ενοικίου σε όλους τους δικαιούχους που δεν το έχουν λάβει.
- Η σταδιακή κάλυψη των υποχρεώσεων του Οργανισμού για τα δάνεια που είχαν δρομολογηθεί μέχρι τις 9 Ιουλίου του 2010.
- Η ηλεκτρονική παρακολούθηση της πορείας των αιτήσεων, καθώς και η ηλεκτρονική διασύνδεση με τους συναρμόδιους φορείς ΙΚΑ-ΟΑΕΔ-ΔΥΟ, καθώς και η συγκρότηση Εθνικού Δημοτολογίου για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δικαιούχων και την ενίσχυση της διαφάνειας.

Υπενθυμίζεται ότι τα προγράμματα χορήγησης παροχών σε δικαιούχους της Εργατικής Κατοικίας, η παροχή πάσης φύσεως δανείων, στεγαστικών και επισκευαστικών, καθώς και η επιδότηση ενοικίου, είχαν διακοπεί από τον περασμένο Ιούλιο, μέχρι να επιλυθεί το χρηματοδοτικό πρόβλημα του οργανισμού.
Tags: ΟΑΕΔ


   Διαδώστε αυτό το άρθρο