Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λίγα Σύννεφα 36 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Ξανά στο σκαμνί οι δημοσιογράφοι για την άσεμνη χειρονομία της Αφροδίτης της Μήλου

Ξανά στο σκαμνί οι δημοσιογράφοι για την άσεμνη χειρονομία της Αφροδίτης της Μήλου
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 09.12.2011 | 19:42
Πρώτη δημοσίευση: 09.12.2011 | 19:21

Οι συνήγοροι των Γερμανών κατηγορουμένων θεώρησαν την παραδοχή αυτή του δικαστηρίου που το οδήγησε στην άρνηση ικανοποίησης του αιτήματός τους, ως υπόνοια μεροληπτικής συμπεριφοράς.

Την εξαίρεση των μελών της σύνθεσης του Β' Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου ζήτησαν οι συνήγοροι υπεράσπισης των επτά Γερμανών δημοσιογράφων και αρθρογράφων του περιοδικού «Focus» που δικάζονται για το γνωστό εξώφυλλο του περιοδικού στο τεύχος της 22ης Φεβρουαρίου 2010 με την Αφροδίτη της Μήλου να κάνει άσεμνη χειρονομία και τον χαρακτηρισμό «απατεώνες» που αποδίδονταν στους Έλληνες στο δημοσίευμα.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει η συντακτική ομάδα του περιοδικού αφορούν τα αδικήματα της συκοφαντικής δυσφήμισης διά του Τύπου, εξύβρισης και προσβολής συμβόλων του ελληνικού κράτους, που τους απαγγέλθηκαν μετά από μήνυση δικηγόρων.

Αφορμή για την αίτηση εξαίρεσης των δικαστών ήταν η αρνητική απάντηση του δικαστηρίου στο αίτημα της υπεράσπισης για αποβολή της Πολιτικής Αγωγής από την δίκη, με σκεπτικό ότι το δημοσίευμα θα μπορούσε να θίξει οποιονδήποτε Έλληνα πολίτη.

Η αίτηση κρίθηκε και απορρίφθηκε από άλλη σύνθεση που ανέβηκε στην έδρα, η οποία δεν αποδέχθηκε το σκεπτικό της υπεράσπισης.

Η διαδικασία θα συνεχιστεί στις 15 Δεκεμβρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

"Εγωιστές και υπερφίαλοι οι έλληνες" κατά τον δικηγόρο του Focus

Νέα απίστευτη πρόκληση από το περιοδικό Focus


   Διαδώστε αυτό το άρθρο