Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Ξαναδικάζουν τον Σωκράτη 2.500 χρόνια μετά – ΔΕΙΤΕ LIVE

Ξαναδικάζουν τον Σωκράτη 2.500 χρόνια μετά – ΔΕΙΤΕ LIVE

Δυόμισι χιλιάδες χρόνια μετά την καταδίκη σε θάνατο του Αθηναίου φιλόσοφου Σωκράτη, με τις κατηγορίες της ασέβειας προς τους θεούς και της διαφθοράς των νέων, 15 κορυφαίοι νομικοί από την Ευρώπη και την Αμερική καλούνται σήμερα να επαναλάβουν την ιστορική δίκη, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση.

Ενώπιον περίπου χιλίων θεατών, που αναμένεται να κατακλύσουν την αίθουσα, οι συνήγοροι των Αθηναίων, Ηλίας Αναγνωστόπουλος και Αντώνης Παπαδημητρίου, θα επαναδιατυπώσουν τις κατηγορίες εναντίον του Σωκράτη, ενώ οι συνήγοροι του Σωκράτη, Μάικλ Μπέλοφ και Πατρίκ Σιμόν θα επιχειρήσουν να τις αντικρούσουν.

Στη συνέχεια 11μελές συμβούλιο δικαστών, με πρόεδρο τη Λορέττα Πρέσκα, πρόεδρο του Αμερικανικού Περιφερειακού Δικαστηρίου της Νότιας Περιφέρειας της Νέας Υόρκης, θα συνεδριάσουν, προκειμένου να αποφασίσουν. Επίσης, θα πραγματοποιηθεί ψηφοφορία στο ακροατήριο, αλλά και μέσω διαδικτύου, τα αποτελέσματα της οποίας θα ανακοινωθούν μετά τη γνωστοποίηση της απόφασης των δικαστών.

Αντίστοιχη εκδήλωση είχε διοργανώσει το Ίδρυμα Ωνάση και πριν από έναν χρόνο στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Νέας Υόρκης, το οποίο αθώωσε τον Σωκράτη.

Η εκδήλωση στην κεντρική σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών θα ξεκινήσει στις 18.30. Τα εισιτήρια έχουν εξαντληθεί, ενώ οθόνη θα στηθεί και σε άλλους χώρους της Στέγης για να παρακολουθήσουν τη δίκη όσο το δυνατόν περισσότεροι θεατές.

Η όλη διαδικασία θα μεταδοθεί ζωντανά και μέσω διαδικτύου στο www.sgt.gr/dikisocrati

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε