Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Ξεκαθαρίζει το τοπίο για τους μεταλλωρύχους – Περιμένουν την απόφαση του ΣτΕ (Βίντεο)!

ΦΩΤΟ από NewsIt.gr
ΦΩΤΟ από NewsIt.gr

Έξω απο το κτίριο του συμβουλίου της επικρατείας βρίσκονται συγκεντρωμένοι δεκάδες μεταλλωρύχοι

οι οποίοι και περιμένουν την εκδίκαση και την απόφαση για τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν κατα του πρωην υπουργού περιβάλλοντος Πάνου Σκουρλέτη.

Ο πρωην υπουργός είχε ανακαλέσει την άδεια λειτουργία των μεταλλείων. Οι μεταλλωρυχοι, οι οποίοι βρίσκονται τις τελευταίες 8 μέρες έξω απο το υπουργείο περιβάλλοντος με τις σκηνές τους, διαμαρτυρήθηκαν χθες έξω απο το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ πριν το ντιμπέιτ του Αλέξη Τσιπρα με τον Βαγγέλη Μειμαρακη.

Εκεί δέχθηκαν βίαιη επίθεση απο δυνάμεις των ΜΑΤ, που τους απομάκρυναν και τους εγκλώβισαν στην οδό Μανδηλαρά απο όπου και αποχώρησαν λίγη ώρα αργότερα.

Υπενθυμίζεται πως με την αποφαση για ανάκληση της άδειας του έργου στις Σκουριές, 2.000 μεταλλωρυχοι βρέθηκαν στο δρόμο και απο τοτε βρίσκονται μεσα στις στοές σε ένδειξη διαμαρτυρίας τουλάχιστον 130 συνάδελφοι τους.

“Βρισκόμαστε έξω απο το συμβούλιο. Εμπιστευόμαστε τη δικαιοσύνη και ειμαστε σίγουροι σαν κάτοικοι της περιοχής οτι θα δικαιωθούμε. Περιμένουμε το σύμβουλιο να λάβει μια δίκαιη αποφαςη”, δήλωσε χαρακτηριστικά στο Newsit.gr, ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων, Γιωργος Xατζης.

“Θα παραμείνουμε εδω έως ότου λάβουμε θετικά αποτελέσματα. Στην αντίθετη περίπτωση οι σκηνές θα παραμείνουν έξω απο το υπουργείο και θα εντείνουμε ακομη περισσότερο τον αγώνα μας”, πρόσθεσε.



ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε