Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Ξεκινάει η αποστολή των λογαριασμών της ΔΕΗ με το χαράτσι για τα ακίνητα

Η ΔΕΗ ανέφερε τέλος ότι για τις νέες εφαρμογές και ώρες εργασίας που θα απαιτηθούν από την ΔΕΗ για την είσπραξη του ειδικού τέλους η επιχείρηση θα εισπράξει το 0,25%.

Στο τέλος αυτής της εβδομάδας ή στις αρχές της επόμενης θα αρχίσουν πιθανότατα να αποστέλλονται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, τα πρώτα σημειώματα που αφορούν το ειδικό τέλος ακινήτων, ανέφερε ο Διευθυντής Πωλήσεων της επιχείρησης Ευάγγελος Καρακατσάνης, σε ημερίδα που διοργάνωσε το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά.

Ανέφερε ότι ο νόμος 4021 για το ειδικό τέλος ακινήτων αφορά όλους τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας και δεν είναι η ΔΕΗ η οποία θα δώσει εντολή να κοπεί το ρεύμα.

Πρόσθεσε ότι από το ειδικό τέλος ακινήτων απαλλάσσονται τα ακίνητα του δημοσίου, οι ναοί, οι πρεσβείες και οι κοινόχρηστοι χώροι. Επίσης ανέφερε ότι εξαιρείται το 35% των κοινόχρηστων χώρων των ξενοδοχείων και απαλλάσσονται όσοι έχουν βιομηχανικό τιμολόγιο και αγροτική κτηνοτροφική χρήση.

Αν υπάρχει κάποια βιομηχανία, πρόσθεσε, που δεν έχει απαλλαγεί από το τέλος, μπορεί να πάει στην αρμόδια ΔΟΥ και να της επιστραφούν τα χρήματα αφού προσκομίσει πιστοποιητικό. Επίσης ανέφερε ότι υπόχρεος για την καταβολή του τέλους είναι ο σημερινός ιδιοκτήτης ακινήτου και αν το ρολόι είναι στο όνομα του ενοικιαστή, τότε πρέπει να το πληρώσει και να το συμψηφίσει με τα ενοίκια.

Πως να υπολογίσετε πόσο θα πληρώσετε το νέο χαράτσι

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε