Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Ξεκίνησαν απεργίες 20 ημερών οι εργαζόμενοι στα ΕΛΠΕ – Πότε θα στεγνώσει από καύσιμα η αγορά

Ξεκίνησαν απεργίες 20 ημερών οι εργαζόμενοι στα ΕΛΠΕ – Πότε θα στεγνώσει από καύσιμα η αγορά

– Διαμαρτύρονται για περικοπές μισθών που υποστηρίζουν ότι φθάνουν και το 40%
– Παίρνουν 17,8 μισθούς και επιδόματα εργένηδων και αγγλικών -Τι απαντούν οι ίδιοι
– Αν ξεπεράσουν τη μία εβοδμάδα απεργίας δεν θα βρίσκουμε βενζίνη

Απο χθες Κυριακή ξεκίνησαν δύο δεκαήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες οι εργαζόμενοι στα ΕΛΠΕ οι οποίοι διαμαρτύρονται για τη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας και με αίτημα την πρόσληψη προσωπικού για τις νέες μονάδες της εταιρείας στη Θεσσαλονίκη και την Ελευσίνα.

Οι εργαζόμενοι ζητούν την διατήρηση των “κεκτημένων” ενω η εταιρεία απο την πλευρά της κάνει λόγο για υπερβολικές παροχές και προνόμια που ισχύουν σήμερα στον όμιλο και πρέπει να εξορθολογιστούν. Οπως σημειώνει, πρέπει να περιοριστούν δραστικά οι μισθολογικές δαπάνες του ομίλου, που φθάνουν κατά μέσο όρο τα 86.000 ευρώ ανά εργαζόμενο ετησίως.

Σημειώνεται οτι οι εργαζόμενοι στα ΕΛΠΕ έχουν 17,8 μισθούς για 197 μέρες εργασίας και 38 ώρες την εβδομάδα. Εαν μάλιστα υπερβούν το ωράριο, τότε οι υπερωρίες τους είναι μεγαλύτερες κατά 12% από αυτές που προβλέπονται. Στα επιδόματα που απολαμβάνουν περιλαμβάνεται επίδομα για όποιον είναι πάνω από 35 ετών και παραμένει εργένης.

Το Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων στα ΕΛΠΕ απορρίπτει ισχυρισμούς περί “προκλητικών” απολαβών, όπως το επίδομα εργένηδων και αντιδρά στη στελέχωση των νέων μονάδων “με ελλιπές, νέο, άπειρο, ελάχιστα εκπαιδευμένο προσωπικό”.

Κατα τη διάρκεια της απεργίας θα σταματήσει η λειτουργία των διυλιστηρίων, ενώ τα βυτιοφόρα δεν θα φορτώνουν καύσιμα από τις εγκαταστάσεις σε Θεσσαλονίκη, Ελευσίνα και Ασπρόπυργο, κατι που αναμένεται να προκαλέσει προβλήματα στην αγορά. Η διοίκηση της εταιρίας έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη και αναμένεται η απόφαση για το νόμιμο ή μη της απεργίας.

Διαβάστε
Golden boys στα ΕΛ.ΠΕ με 17,8 μισθούς και επιδόματα για… εργένηδες

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε