Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΟΑΕΔ· ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2017 Συννεφιά 11 Αθήνα Αναλυτικά

Ξεκινούν απεργίες και κινητοποιήσεις οι ναυτεργάτες

Ξεκινούν απεργίες και κινητοποιήσεις οι ναυτεργάτες
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 06.03.2012 | 14:43
Πρώτη δημοσίευση: 06.03.2012 | 14:36

Σε δυναμικές κινητοποιήσεις με 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, προχωρούν οι ναυτεργάτες μέχρι την επίλυση των αιτημάτων τους.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας θα ανακοινώσει την επόμενη εβδομάδα το πότε θα ξεκινήσουν οι κινητοποιήσεις ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι η επόμενη συνεδρίαση της ΠΝΟ θα γίνει στις 15 Μαρτίου.

Ο γενικός γραμματέας της ΠΝΟ δήλωσε ότι επιχειρείται η διάλυση της ελληνικής εμπορικής ναυτιλίας και ζήτησε να υπάρξει άμεσα ένα πολιτικό πρόσωπο, που θα αναλάβει την ηγεσία ενός αυτόνομου υπουργείου, το οποίο θα υπερασπιστεί τα συμφέροντα των ναυτικών.

Η ΠΝΟ σε ανακοίνωσή της έχει εκφράσει την κατηγορηματική της αντίθεση στην ένταξη του Οίκου Ναύτου στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) καθώς και στην επιχειρούμενη κατάργηση του Γραφείου Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας (ΓΕΝΕ) και την υπαγωγή του στον ΟΑΕΔ.

Ζητά, επίσης, να διατηρηθεί η αυτοτέλεια του ΝΑΤ, να σταματήσουν οι περικοπές των συντάξεων και να διατηρηθεί η αυτοτέλεια του ΕΛΟΕΝ (Ειδικού Λογαριασμού Οικογενειακών Επιδομάτων Ναυτικών), που στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο σε πόρους των ναυτικών και όχι στο κράτος.

Σημειώνεται ότι εργαζόμενοι στον Οίκου Ναύτου συνεχίζουν για δεύτερη ημέρα την κατάληψη του κτιρίου στην πλατεία Τερψιθέας στον Πειραιά, αντιδρώντας στην απόφαση της κυβέρνησης, να εντάξει από την 1η Απριλίου τον ιατροφαρμακευτικό φορέα των ναυτικών, στον ΕΟΠΥΥ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δυναμικές κινητοποιήσεις ετοιμάζουν οι ναυτεργάτες

Tags: ΟΑΕΔ


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. ΟΑΕΔ - Δώρο Χριστουγέννων: Υπολογίστε online τι δικαιούστε [pic] ΟΑΕΔ - Δώρο Χριστουγέννων: Υπολογίστε online τι δικαιούστε [pic]
  2. ΟΑΕΔ: Νέο πρόγραμμα ενίσχυσης για 10.000 άνεργους ΟΑΕΔ: Νέο πρόγραμμα ενίσχυσης για 10.000 άνεργους
  3. Πρόγραμμα ΟΑΕΔ για 10.000 άνεργους Πρόγραμμα ΟΑΕΔ για 10.000 άνεργους
  4. ΟΑΕΔ: Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 10.000 ανέργων ΟΑΕΔ: Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 10.000 ανέργων
  5. ΟΑΕΔ: Πρόγραμμα επιχορήγησης για πρόσληψη 10.000 ανέργων ΟΑΕΔ: Πρόγραμμα επιχορήγησης για πρόσληψη 10.000 ανέργων
  6. ΟΑΕΔ: Πρόσκληση σε 10.000 ανέργους για νέο πρόγραμμα ΟΑΕΔ: Πρόσκληση σε 10.000 ανέργους για νέο πρόγραμμα
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook