Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Ξύλο και προσαγωγή στο μαθητικό συλλαλητήριο

Ξύλο και προσαγωγή στο μαθητικό συλλαλητήριο

Ένταση επικράτησε μπροστά στη Βουλή όταν άνδρες των ΜΑΤ απώθησαν βίαια τους μαθητές από τα γυμνάσια και τα λύκεια των νοτίων προαστίων που έκαναν καθιστική διαμαρτυρία.  ΦΩΤΟ και VIDEO

Η αστυνομία στη συνέχεια με επιχείρηση “σκούπα” προσπάθησε να τους απωθήσει μέχρι τα Προπύλαια όπου και παραμένουν μικρές ομάδες μαθητών.

ΩΡΑ 14:28 Αμαλίας και Πανεπιστημίου

Η εντολή προς τους άνδρες των ΜΑΤ ήταν να ανοίξει η Αμαλίας, που για πολλή ώρα είχε κλείσει. Οι μαθητές αντέδρασαν, τα ΜΑΤ τους έσπρωξαν και τα αίματα… άναψαν!

Μάλιστα οι άνδρες των ΜΑΤ προχώρησαν και σε μία προσαγωγή ενώ τραυματίστηκε μία από τις μαθήτριες κατά την διάρκεια της έντασης.

Τα παιδιά έφυγαν προσωρινά από την Αμαλίας και ακολούθησαν μπλόκο του ΙΓΜΕ στη Βασιλίσσης Σοφίας! Αλλά λίγο μετά επέστρεψαν μπροστά από τη Βουλή και έκλεισαν ξανά το δρόμο. Η κυκλοφορία των οχημάτων εκτρέπεται από τη Β. Γεωργίου.

Στις 11:00 το πρωί, οι μαθητές γυμνασίων και λυκείων έκλεισαν τη λεωφόρο Αμαλίας, αλλά αυτή ήταν μόνο η αρχή της κινητοποίησής τους.

Από την Πανεπιστημίου (η οποία έκλεισε στις περίπου στις 11:20) έφτασαν στην πλατεία Ομονοίας κι από εκεί, μέσω της Σταδίου, επέστρεψαν στο Σύνταγμα.


Όταν έφτασαν στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη οι μαθητές βρήκαν απέναντί τους παρατεταγμένους άνδρες των ΜΑΤ. Μετά, επέστρεψαν στην Αμαλία για καθιστική διαμαρτυρία, λίγο ταβλάκι και λίγο… χαρτάκι!
ΩΡΑ 12:27 Οι μαθητές από τη μια, τα ΜΑΤ από την άλλη

ΩΡΑ 12:09 Ξανά στο Σύνταγμα οι μαθητές

ΩΡΑ 11:40 Οι μαθητές στη Σταδίου

ΩΡΑ 11:20 Η κεφαλή της πορείας στην Πανεπιστημίου

Όπως ήταν αναμενόμενο, τα έβαλαν και με το… ΔΝΤ!

ΩΡΑ 11:00 Οι μαθητές κλείνουν την Αμαλίας, μπροστά στη Βουλή

Οι μαθητές διαμαρτύρονται για την κατάσταση στα σχολεία, για την έλλειψη βιβλίων και καθηγητών.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΪΜΠ, ΛΑΜΠΡΟΣ ΧΑΒΕΛΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καταλήψεις: Αυξάνονται σε γυμνάσια-λύκεια, μειώνονται στα πανεπιστήμια

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε