Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Ξύλο στο προαύλιο! Φώναζαν “έξω” σε Λαγό και χρυσαυγίτες! Νέο βίντεο ντοκουμέντο από το Πέραμα

Ξύλο στο προαύλιο! Φώναζαν “έξω” σε Λαγό και χρυσαυγίτες! Νέο βίντεο ντοκουμέντο από το Πέραμα

– Το βίντεο αναρτήθηκε στο κανάλι του υπουργείου Παιδείας στο YouTube
– Τα επεισόδια σημειώθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέου Ικονίου στο Πέραμα
– Αφορμή η απόφαση να κάνουν μάθημα στο σχολείο προσφυγόπουλα, που φιλοξενούνται στο Σχιστό
– Ο υπόδικος βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιάννης Λαγός και δεκάδες χρυσαυγίτες εισέβαλαν στο σχολείο
– Δήμος Περάματος: Το πρόγραμμα εκπαίδευσης προσφυγόπουλων θα υλοποιηθεί και ο Δήμος θα συμβάλει σε αυτό

Νέο βίντεο ντοκουμέντο από τα επεισόδια στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέου Ικονίου στο Πέραμα δόθηκε στη δημοσιότητα, αυτή τη φορά από το υπουργείο Παιδείας, που το ανήρτησε στο κανάλι του στο YouTube. 

Το βίντεο δείχνει τη στιγμή που γονείς μαθητών είναι μπροστά στην πόρτα της αίθουσας και φωνάζουν στον Γιάννη Λαγό και σε άλλους χρυσαυγίτες που ήταν μαζί του να βγουν έξω.

Ακολουθούν ντροπιαστικές εικόνες με… ξύλο στο προαύλιο του σχολείου και τον υπόδικο βουλευτή της Χρυσής Αυγής να ξεσπά κατά πάντων!

Το μεσημέρι της Τρίτης, ομάδα χρυσαυγιτών, με επικεφαλής τον Γιάννη Λαγό, εισέβαλαν στο σχολείο, ενώ ήταν σε εξέλιξη συνεδρίαση εκπαιδευτικών και γονέων. Αιτία της τραμπούκικης επίθεσης ήταν η απόφαση να φοιτήσουν στο συγκεκριμένο σχολείο και προσφυγόπουλα από το Σχιστό.

Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο

Ο εισαγγελέας διέταξε προανάκριση για τις καταγγελίες περί προπηλακισμών, εξύβρισης και χειροδικίας από τον Γιάννη Λαγό και άλλους χρυσαυγίτες, ενώ παράλληλα, από τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής διατάχθηκε ΕΔΕ για τις καταγγελίες που κάνουν λόγο για αδιαφορία των αστυνομικών, την ώρα των επεισοδίων, ώστε να διαπιστωθεί αν υπάρχουν περιπτώσεις παράβασης καθήκοντος.

Σήμερα το απόγευμα, ο Δήμος Περάματος εξέδωσε την ακόλουθει ανακοίνωση:

“O Δήμος Περάματος με ομόφωνο ψήφισμά του έχει πάρει θέση και έχει καταδικάσει προηγουμένως εγκληματικές ενέργειες της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα και στην ευρύτερη περιοχή .
Σήμερα καταδικάζει και καταγγέλλει τους τραμπουκισμούς της Χ.Α με πρωταγωνιστή τον υπόδικο βουλευτή Γιάννη Λαγό στο Δημοτικό σχολείο Ικονίου Περάματος κατά την διάρκεια ενημερωτικής σύσκεψης εκπαιδευτικών και γονέων με την συμμετοχή του Δημάρχου Γιάννη Λαγουδάκη με θέμα την υποδοχή 25 προσφυγόπουλων τον Φεβρουάριο, για την υλοποίηση απογευματινού εκπαιδευτικού προγράμματος του Υπουργείου Παιδείας και προκειμένου να διασφαλισθούν όλες οι απαραίτητες προυποθέσεις υγιεινής και ασφάλειας.
Οι προπηλακισμοί, οι εκφοβισμοί και τραμπουκισμοί έχουν ξεπεράσει κάθε μέτρο ρατσισμού και ξενοφοβίας, προσβάλλοντας κάθε έννοια πολιτισμού και δεν θα γίνει ανεκτή στην πόλη μας.

Η Χρυσή Αυγή με ψευδείς φήμες που διέσπειρε στους γονείς περί μεταδοτικών ασθενειών αυτών των παιδιών, δημιούργησε ανησυχία σε μερίδα γονέων των παιδιών του Δημοτικού Σχολείου, παρά το γεγονός ότι τα παιδιά των προσφύγων έχουν πολλαπλά εμβολιαστεί, τόσο στην Πρώτη Υποδοχή, όσο και στο Κέντρο Φιλοξενίας έχοντας ιατρική παρακολούθηση σε μόνιμη βάση.

Ο Δήμος Περάματος συνυπογράφει το κάλεσμα της ‘Ενωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Περάματος που σε σχετική ανακοίνωσή του καλεί τους Συλλόγους Γονέων και τους Εκπαιδευτικών να υποδεχτούν και να αγκαλιάσουν τα προσφυγόπουλα που θα έρθουν στο Δημοτικό Σχολείο Περάματος στο Ν. Ικόνιο. Θέση που ήδη έχουν υιοθετήσει δημοσίως όλοι οι φορείς της εκπαιδευτικής κοινότητας στο Πέραμα , καθώς και οι εργαζόμενοι στα σχολεία.

Ο Δήμος Περάματος θα συζητήσει στο Δημοτικό του Συμβούλιο με βάση της αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης το θέμα αυτό.
Θα συντονίσει τις ενέργειες του με τους φορείς της σχολικής κοινότητας για να υπερασπισθεί το βασικό ανθρώπινο δικαίωμα όλων των παιδιών χωρίς διακρίσεις στην εκπαίδευση
Το πρόγραμμα εκπαίδευσης προσφυγόπουλων θα υλοποιηθεί και στο Πέραμα και ο Δήμος θα συμβάλει σε αυτό“.

 

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Περάματος

 

Θέση απέναντι στη Χρυσή Αυγή και στους γονείς που αντιδρούν στη φοίτηση προσφυγόπουλων στο 1ο δημοτικό σχολείο Νέου Ικονίου πήρε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Περάματος, που απηύθυνε κάλεσμα στους γονείς που αντιδρούν, να ανοίξουν την αγκαλιά τους και να δεχτούν τα προσφυγόπουλα γιατί «στα σχολεία και στα σπίτια μας δεν υπάρχει χώρος για ρατσισμό και ξενοφοβία».

“Απομονώνουμε κάθε τέτοια φωνή που θα ακουστεί. Θέλουμε να μεγαλώσουν τα παιδιά μας με τις αξίες της ειρήνης, της αλληλεγγύης, της συνεργασίας και της αγάπης προς τον άνθρωπο. Αντίπαλός μας δεν είναι οι πρόσφυγες, οι μετανάστες και τα παιδιά τους, αντίπαλός μας είναι η πολιτική των κυβερνήσεων και της ΕΕ που δημιουργούν πολέμους με θύματα τους λαούς” αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο Σύλλογος Γονέων καταγγέλλει την παρουσία χρυσαυγίτων με επικεφαλής τον υπόδικο βουλευτή Γιάννη Λαγό, στο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ικονίου, αλλά και σε όσους τον κάλεσαν, καθώς, όπως αναφέρει, με τη στάση τους φέρουν την ευθύνη για τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν χθες (Τρίτη 17.01.2017) σε ώρα λειτουργίας του σχολείου. Επίσης γίνεται λόγος για ευθύνες της αστυνομίας, οι άνδρες της οποίας ενώ έβλεπαν τα γεγονότα δεν παρενέβησαν για να τα σταματήσουν, αλλά και των αρμόδιων φορέων που δεν ενημέρωσαν νωρίτερα του γονείς.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε