Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΟΜΠΑΜΑ· ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2017 Συννεφιά 13 Αθήνα Αναλυτικά

Και οι δικηγόροι θα συμμετέχουν στη μεγάλη απεργία της Τετάρτης

Και οι δικηγόροι θα συμμετέχουν στη μεγάλη απεργία της Τετάρτης
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 21.09.2012 | 23:49

 Οι δικηγόροι της Αθήνας θα συμμετάσχουν στην πανελλαδική 24ωρη απεργία που έχουν κηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ για τις 26 Σεπτεμβρίου 2012. Σχετική απόφαση έλαβε το ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ).

Οι δικηγόροι της Αθήνας απέχουν σε ένδειξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης προς «τον δοκιμαζόμενο από τις υιοθετούμενες οικονομικές πολιτικές ελληνικό λαό», τονίζοντας «τον αδιέξοδο, κοινωνικά άδικο και αποσπασματικό τους χαρακτήρα».

Παράλληλα, το δικηγορικό σώμα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, εκφράζει την έντονη αντίθεσή του «στη φαλκίδευση των δικαιωμάτων του μέσου Έλληνα πολίτη, ο οποίος πλήττεται -κατά τρόπο πρωτοφανή στον πυρήνα συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων του- μέσω περικοπών που απομειώνουν τα εισοδήματά του και πλήττουν τα δικαιώματά του στην κοινωνική ασφάλιση και στην απόδοση παροχών, όπως είναι το εφάπαξ».

Παράλληλα, από τον ΔΣΑ έγινε γνωστό ότι άδειες εξαίρεσης από την αποχή στις 26/9 θα δίδονται στις εξής περιπτώσεις: 1) Συμπλήρωση ορίου προσωρινής κράτησης, 2) παραγραφές, 3) προθεσμίες και 4) αναστολές πλειστηριασμών, προσωρινές διαταγές. Αντίθετα, η κατάθεση προτάσεων (20ήμερο) και η προσθήκη-αντίκρουση επιτρέπεται χωρίς άδεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

24ωρη απεργία ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ στις 26 Σεπτεμβρίου


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook