Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ 13 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Και οι δικηγόροι βγήκαν στους δρόμους - Γιατί δεν συμμετέχει ο ΔΣΑ

Ισμήνη Λέντζου | lentzou@newsit.gr
Και οι δικηγόροι βγήκαν στους δρόμους - Γιατί δεν συμμετέχει ο ΔΣΑ
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 11.02.2011 | 16:03
Πρώτη δημοσίευση: 11.02.2011 | 16:03

Πορεία στο κέντρο της Αθήνας με κατάληξη την Βουλή έκαναν δικηγόροι απ' όλη την Ελλάδα.

Συμβολική κατάληψη πραγματοποιούν από τη 1.30 το μεσημέρι στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών περίπου 200 δικηγόροι της Αθήνας και της περιφέρειας. Αφορμή για την κατάληψη αποτελεί το νομοσχέδιο για το άνοιγμα των λεγομένων ελεύθερων επαγγελμάτων.
Οι δικηγόροι που πραγματοποιούν κατάληψη αντιδρούν επίσης στην απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών να μη συμμετέχουν οι δικηγόροι της Αθήνας στην αποχή που αποφάσισε την περασμένη Κυριακή, 6 Φεβρουαρίου 2011, στη Λάρισα, η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων του Κράτους (εκτός Αθηνών και Πειραιά).

Προηγουμένως, οι πρόεδροι της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος και πορεία προς τη Βουλή, όπου αντιπροσωπεία τους επισκέφθηκε τον πρόεδρο του κοινονουλίου Φίλιππο Πετσάλνικο και τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και υπεύθυνο της οικονομικής επιτροπής Μάρκο Μπόλαρη.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, δε συμμετέχει στο συλλαλητήριο γιατί όπως δήλωσε στο NEWSIT, o Mιχάλης Ζαφειρόπουλος, Μελος ΔΣ. ΔΣΑ, δεν θα καταργηθούν τελικά τα γραμμάτια προείσπραξης στα συμβόλαια και στα δικαστήρια, θέμα που αποτελούσε για αυτούς ζήτημα αιχμής και άρα δεν έχουν λόγο να εναντιωθούν στο νομοσχέδιο.

Για τους συναδελφους του απο την υπολοιπη Ελλάδα που αντιδρούν στην κατάργηση των γεωγραφικών περιορισμών λέει πως στην ουσία αυτο δεν μπορεί να γίνει γίνει καθώς το νομοσχέδιο προβλέπει πως η κάθε εταιρεία μπορεί να έχει μία μόνο έδρα και άρα ο φόβος τους είναι υπερβολικός.

Ακούστε τι δήλωσε στο NEWSIT, o Mιχάλης Ζαφειρόπουλος:


Ισμήνη Λέντζου


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook