Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 28 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Και οι κτηνοτροφοι στους δρόμους - Στις 11.00 στο υπ. Οικονομικών

Και οι κτηνοτροφοι στους δρόμους - Στις 11.00 στο υπ. Οικονομικών
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 13.09.2012 | 08:54

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών θα κάνουν στις 11 το πρωί, ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας και φορείς του κλάδου, με βασικά αιτήματα τη χρηματοδότηση για αγορά ζωοτροφών αλλά και τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων δανειακών υποχρεώσεων τους.

  Η οικονομική κατάσταση στην κτηνοτροφία, εμφανίζεται να έχει περιέλθει σε οριακό σημείο, εξαιτίας και των εξελίξεων που λαμβάνουν χώρα στον τομέα των ζωοτροφών διεθνώς.

Οι εξαιρετικά δυσμενείς καιρικές συνθήκες, έχουν περιορίσει την παραγωγή και τα αποθέμετα σιτηρών για ζωοτροφές (αραβόσιτος), γεγονός που έχει με τη σειρά του οδηγήσει σε εκρηκτική άνοδο των τιμών, που δεν αφήνει ανεπηρέαστη τη χώρα μας.

Ενδεικτικό είναι πως στην Αμερική, που κατέχει τα πρωτεία στις εξαγωγές αραβοσίτου, η τιμή του προιόντος διαμορφώθηκε τον Αύγουστο σε 302 δολ.ανά τόνο, έναντι 230 δολ.ανά τόνο το αντίστοιχο διάστημα του 2011. Στην Ελλάδα, τώρα, σύμφωνα με στοιχεία του Συνδέσμου, η τιμή του αραβοσίτου κυμαίνεται στα 26 λεπτά το κιλό από 17-19 λεπτά πέρυσι, ενώ αντίστοιχη είναι και η πορεία στην τιμή του κριθαριού, που έχει φτάσει τα 30 λεπτά το κιλό, από 18 λεπτά πέρυσι. Βεβαίως οι όποιες επιδράσεις δέχεται ο κτηνοτροφικός κλάδος, εκτιμάται ότι θα επηρεάσουν το ύψος της παραγωγής σημαντικών προιόντων του, όπως το γάλα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η αγένεια Κασιδιάρη στην συγκέντρωση των στρατιωτικών!

"Έκραξαν" τον Τόμσεν οι στρατιωτικοί! "Υπάρχουν και άνθρωποι, όχι μόνο...

 

   Διαδώστε αυτό το άρθρο