Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Kαι παντρεμένοι και “Αγανακτισμένοι” στο Σύνταγμα

  Oι αγανακτισμένοι επιμένουν. Κάποιοι φεύγουν, άλλοι έρχονται και το Σύνταγμα δεν αδειάζει εδώ και τρεις ημέρες. Οργανώνονται και ζητούν βοήθεια.

Κάποιοι πέρασαν τη νύχτα τους εκεί. Δεν ήθελαν να φύγουν. Κάποιοι άλλοι έφυγαν αλλά ξαναγύρισαν. Εχουν στήσει αντίσκηνα, έχουν στήσει πάγκους και μαζεύουν υπογραφές. Αγανακτισμένων και λιγότερο αγανακτισμένων. Μάλιστα, από τη διαδήλωση πέρασαν και κάποιοι νιόπαντροι “αγανακτισμένοι” για να δώσουν το αγωνιστικό παρόν με όλους τους υπόλοιπους να τους χειροκροτούν.

Παρά τον ακατάλληλο καιρό, η κεντρική πλατεία της Αθήνας είναι και απόψε γεμάτη από «αγανακτισμένους» πολίτες, που διαμαρτύρονται για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, αυτή τη φορά αλά… αργεντίνικα. Πολλοί από τους συγκεντρωμένους έχουν συρρεύσει στο Σύνταγμα κρατώντας πάσης φύσεως κατσαρολικά, παραπέμποντας στη διαμαρτυρία της κατσαρόλας στην Αργεντινή, το 2001, όταν με την «παρέμβαση» του ΔΝΤ, πολίτες της χώρας βγήκαν στις κεντρικές πλατείες χτυπώντας κατσαρόλες, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κυβερνητική οικονομική πολιτική.

Αυτή τη στιγμή βρίσκονται περίπου 5000 Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα μαζί με τις γνωστές κατσαρόλες τους και φωνάζουν συνθήματα

Φυσικά στον αγώνα των “Αγανακτισμένων” μπήκαν και οι τετράποδοι φίλοι μας

ΦΩΤΟ ΝΕWSIT Ένας αγανακτισμένος σκύλος

Με κεντρικό σύνθημα «πάρτε το μνημόνιο και φύγετε από δω» οι συγκεντρωμένοι στην Αθήνα έκλεισαν την οδό Αμαλίας, έστησαν πάγκους, συγκεντρώνοντας υπογραφές υποστήριξης. Αρκετοί, δε, από αυτούς δήλωσαν διατεθημένοι να περάσουν τη νύχτα τους στον δρόμο και μάλιστα, σε αντίσκηνα, που φρόντισαν εγκαίρως να στήσουν στο Σύνταγμα.

ΦΩΤΟ NEWSIT Άλλο ένα σύνθημα

ΦΩΤΟ NEWSIT

‘Εχουν γράψει τι τους λείπει για να συνεχίσουν έναν αγώνα που άρχισε πριν από τρεις ημέρες. ‘Εναν αγώνα για κάτι καλύτερο. Χωρίς κομματική ταυτότητα. Χωρίς καπελώματα. Το Newsit σας μεταφέρει το κλίμα στην πιο κεντρική πλατεία της πρωτεύουσας και θα είναι και σήμερα στο ραντεβού των αγανακτισμένων για να σας μεταφέρει λεπτό προς λεπτό όλα όσα συμβαίνουν.

Περνούν και υπογράφουν. Καθένας όπως και όσο μπορεί συμμετέχει σ αυτό το κίνημα

Εκαναν και λίστα με τα χρειαζούμενα και υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση


ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ NEWSIT

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε