Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Και σήμερα χωρίς Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ η Αθήνα

Νέα 24ωρη απεργία κάνουν σήμερα οι εργαζόμενοι στο Μετρό, τον Ηλεκτρικό και το Τραμ και τους πολίτες περιμένει ακόμη μια μέρα ταλαιπωρίας. Κανονικά τα δρομολόγια του Προαστιακού.

Όσοι χρησιμοποιούν τα μέσα σταθερής τροχιάς για τις καθημερινές τους μετακινήσεις θα πρέπει να βρουν εναλλακτικές λύσεις, αφού τα μέσα σταθερής τροχιάς θα μείνουν για δεύτερη μέρα ακινητοποιημένα. Εξαίρερη ο προαστιακός, τα δρομολόγια του οποίου θα γίνουν κανονικά, αφού οι εργαζόμενοί του ανήκουν στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ και μόνο τότε απεργούν. 

Η νέα 24ωρη απεργία σε Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ αποφασίστηκε στη Γενική Συνέλευση της Πέμπτης, με τους εργαζομένους να επαναλαμβάνουν την αντίθεσή τους στο μέτρο της εργασιακής εφεδρείας, τονίζοντας ότι ήδη έχει μειωθεί το προσωπικό των εταιριών των αστικών συγκοινωνιών, κατά 20%, ενώ ακόμη υπάρχουν 200 υπάλληλοι που περιμένουν το σχετικό ΦΕΚ για να μεταταχθούν.

Οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία της ΕΘΕΛ θα πραγματοποιήσουν την προσεχή Δευτέρα στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, για να κάνουν Γενική Συνέλευση, στη διάρκεια της οποίας θα αποφασίσουν για την περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεων. Ανάλογες συνελεύσεις θα κάνουν και οι εργαζόμενοι στα άλλα Μέσα Μεταφοράς.

Τέλος, οι ταξιτζήδες αποφάσισαν 48ωρη απεργία 27 και 28 Σεπτεμβρίου κατά τη διάρκεια της σημερινής γενικής συνέλευσης, στο γυμναστήριο του Περιστερίου.

Διαβάστε επίσης:

“Γολγοθάς” οι μετακινήσεις την Πέμπτη – Με τα πόδια στις δουλειές τους οι πολίτες

Θα κινηθούν μόνο οι διαδηλωτές! – Χειρόφρενο σε ΜΜΜ και ταξί

Στάσεις εργασίας στο δημόσιο την Πέμπτη

Κλείνουν τα σχολεία, βγαίνουν στους δρόμους δάσκαλοι, καθηγητές και μαθητές

Kήρυξη 24ωρης απεργίας στο Δημόσιο και στις ΔΕΚΟ, στις 5 Οκτωβρίου

Ματαιώσεις πτήσεων την Πέμπτη λόγω απεργίας

Σε 48ωρη απεργία τελωνιακοί και εφοριακοί

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε