Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Και τρίτος κατηγορούμενος για την υπόθεση Siemens διέφυγε στο εξωτερικό;

Μετά τους Χριστοφοράκο και Καραβέλα και τρίτος κατηγορούμενος για την υπόθεση των μαύρων ταμείων έφυγε απο την Ελλάδα, σύμφωνα με γερμανικό περιοδικό.

Το ρεπορτάζ του περιοδικού Spiegel αναφέρει οτι ο Φόλκερ Γιούνγκ, υπεύθυνος της Siemens στην Ελλάδα μέχρι το 2003 βρίσκεται ήδη στο σπίτι του στο Μόναχο.

Ο Φόλκερ Γιουνγκ αντιμετώπιζε κατηγορίες για συνέργεια σε δωροδοκία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, σε ό,τι αφορά την υπογραφή και υλοποίηση της σύμβασης με τον ΟΤΕ το 1997. Σύμφωνα με τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί, όφειλε να παρουσιάζεται στο αστυνομικό τμήμα της Πάρου, όπου και διέμενε, το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα. Την τελευταία φορά όμως δεν εμφανίστηκε και απο τότε παραμένει άφαντος.

Ο τομεάρχης δικαιοσύνης της ΝΔ Αν. Νεράντζης χαρακτηρίζει το γεγονός μέγα πολιτικό ζήτημα και με δήλωσή του ρωτά την κυβέρνηση αν είχε λάβει μέτρα και ποια, προκειμένου να τηρηθεί ο όρος απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, εκ μέρους του κατηγορουμένου. “Και δεύτερον” συνεχίζει “γιατί, επί τόσες ημέρες δε φρόντισε να εκδοθεί κατ΄ αυτού ευρωπαϊκό ένταλμα συλλήψεως”.

“Κατά τα λοιπά, η Κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι δήθεν επιθυμεί ζωηρά τη διαλεύκανση του σκανδάλου Siemens, στο οποίο έχουν αποδεδειγμένα αναμειχθεί ανώτατα στελέχη του ΠΑΣΟΚ” καταλήγει η ανακοίνωση.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε