Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Καίγεται Κορωπί και Μαρκόπουλο – Πύρινα μέτωπα σε Λέσβο και Λακωνία

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Η Ελλάδα καίγεται καθημερινά από άκρη σε άκρη, με τα πύρινα μέτωπα να θέτουν σε κίνδυνο ζωές και δάση.

Οι φωτιές δεν έχουν τέλος και στην Αττική! Πύρινο μέτωπο ξέσπασε στην Στρογγυλή στο Μαρκόπουλο. Η φωτιά καίει σε χαμηλή βλάστηση και προσπαθούν να την θέσουν υπό έλεγχο 20 πυροσβέστες με 8 οχήματα και 2 ελικόπτερα.

Πυρκαγιά σε εξέλιξη και στην Αγία Μαρίνα Κορωπίου, σε χαμηλή βλάστηση. Η φωτιά ξέσπασε παραπλεύρως της λεωφόρου Αγίας Μαρίνας κοντά στα σπίτια του οικισμού αλλά δεν τα απειλεί προς το παρών. Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα, 2 πεζοπόρες ομάδες και 1 ελικόπτερο.

Και οι δύο φωτιές στην Αττική είναι αυτή τη στιγμή υπό μερικό έλεγχο.

Πυρκαγιά ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση, κοντά σε κατοικίες στην περιοχή Νυφίδα στη Λέσβο. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, προκλήθηκε από εργασίες ηλεκτροσυγκόλλησης. Στο σημείο επιχειρούν 18 πυροσβέστες με 9 οχήματα, μάι πεζοπόρος ομάδα με 8 άτομα και ένα ελικόπτερο.

Σε εξέλιξη είναι πυρκαγιά και σε σε δασική έκταση στην περιοχή Άνω Τόμπρα Λακωνίας. Επιχειρούν 14 πυροσβέστες με 7 οχήματα, 15 άτομα πεζοπόρο και 4 αεροσκάφη.

Την ίδια ώρα, συνελήφη ο εμπρηστής της Κέρκυρας και ομολόγησε πως έβαλε τις φωτιές. “Ήθελα να βλέπω τ’ αεροπλάνα να πετούν“, είπε χαρακτηριστικά ο 30χρονο.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε