Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Καίγεται για δεύτερο 24ωρο η Βιάννος – Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

– Μεγάλες οι καταστροφές σε καλλιέργειες ελιάς και σε ζωικο κεφάλαιο
– Κάηκαν σπίτια στον Κερατόκαμπο
– Συνεχείς αναζωπυρώσεις με τους πυροσβέστες στα όριά τους
– Φωτιές και σε Φλώρινα και Ρόδο όπου μιλούν για εμπρησμό

Χιλιάδες στρέμματα με ελιές και όχι μόνο, κατεστραμμένα. Αθώα ζώα αποτεφρωμένα. Σπίτια καμμένα. Η Βιάννος καίγεται για δεύτερη μέρα, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστών θα θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά.

Η κατάσταση σήμερα είναι καλύτερη, τα μέτωπα έχουν περιοριστεί και οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής δίνουν μάχη για να θέσουν υπό ολοκληρωτικό έλεγχο τη φωτιά.

Οι εικόνες καταστροφής στην ευρύτερη περιοχή της Βιάννου, από τη Μάρθα έως τον Κερατόκαμπο, είναι απίστευτες. 2-3 σπίτια στον Κερατόκαμπο κάηκαν, ενώ από την πύρινη λαίλαπα κατακάηκαν δεκάδες στρέμματα με ελιές.

Οι πυροσβέστες έδωσαν ολονύχτια μάχη για να περιορίσουν την πυρκαγιά, ενώ μόλις ξημέρωσε «σηκώθηκαν» δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα (Έρικσον και Καμόφ-52), γράφει το cretalive.gr. Στην περιοχή επιχειρούν 25 υδροφόρα οχήματα με 60 άνδρες, 50 άνδρες μέλη πεζοπόρων τμημάτων (μεταξύ αυτών οι 30 άνδρες που έφθασαν από τη Θεσσαλονίκη) και κάτοικοι της περιοχής που συνδράμουν με κάθε μέσο που έχουν στη διάθεσή τους.

Οι διακοπές ρεύματος είναι αλλεπάλληλες, ενώ υπάρχουν προβλήματα και στην ύδρευση. Πάντως, σύμφωνα με το cretalive.gr, οι κάτοικοι της περιοχής πέρασαν τη νύχτα στα σπίτια τους.

Τη Δευτερα, δυο άνθρωποι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα, ενώ ένας πυροσβέστης χτύπησε κι επίσης μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο.

Στην περιοχή παραμένει το ασθενοφόρο από το Κέντρο Υγείας Βιάννου, ενώ σε ετοιμότητα βρίσκονται οι δυνάμεις από το Ηράκλειο.

Σε εξέλιξη βρίσκονται ακόμη οι πυρκαγιές στην περιοχή Πλατάνια Ρόδου, στο Αγκαθωτό, Φλώρινας, στις Κεραμές Ρεθύμνου και στη Ζάκυνθο στη θέση Λούχα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πού υπάρχει σήμερα κίνδυνος πυρκαγιάς

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στη Ρόδο – Υπόνοιες για εμπρησμό

Κόλαση φωτιάς στη μαρτυρική Βιάννο – Τραυματισμοί, καταστροφές και ξύλο ανάμεσα σε κατοίκους και πυροσβέστες!

Κρήτη: Αιματηρό επεισόδιο στη Βιάννο – Τους πυροβόλησε γιατί βιντεοσκοπούσαν την φωτιά

Κόλαση φωτιάς στη Βιάννο – Εκκενώθηκαν οικισμοί

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε