Πέμπτη, 18 Απρ.
21oC Αθήνα

Καιρός Αθήνα – Θεσσαλονίκη: Τι λένε Καλλιάνος – Αρναούτογλου [meteo]

Καιρός Αθήνα – Θεσσαλονίκη: Τι λένε Καλλιάνος – Αρναούτογλου [meteo]

Καιρός για ομπρέλα και σήμερα, αλλά όπως όλα δείχνουν, από το τέλος της εβδομάδας έρχεται νέος χιονιάς. Σήμερα και αύριο, σε πολλές περιοχές, οι βροχές και οι καταιγίδες θα είναι έντονες.

Ο καιρός συνεχίζει να μας… δυσκολεύει. Σχεδόν σε όλη τη χώρα θα υπάρξουν σήμερα βροχές και καταιγίδες. Σε πολλές περιοχές μάλλιστα τα φαινόμενα αναμένεται να είναι ιδιαίτερα έντονα.

Ο καιρός σήμερα Τετάρτη, στα βορειοδυτικά προβλέπεται γενικά αίθριος. Στις υπόλοιπες περιοχέςΝεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες στα νότια και ανατολικά θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και μέχρι το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί στις περισσότερες περιοχές.

Όπως αναφέρει ο Γιάννης Καλλιάνος στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, “σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία, ο καιρός θα διατηρηθεί άστατος κατά διαστήματα μέχρι και την Παρασκευή κυρίως στα ανατολικά και βορειοανατολικά ηπειρωτικά τμήματα αλλά και σε περιοχές του Αιγαίου. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μία μικρή περαιτέρω πτώση.

Αυτό που όμως έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι από το Σάββατο και στη συνέχεια, ψυχρές αέριες μάζες από τη Ρωσία θα μας επισκευτούν -κατά πάσα πιθανότητα- με αποτέλεσμα να ρίξουν κατακόρυφα τον υδράργυρο και να καταστούν οι μέρες τότε καθαρά χειμωνιάτικες.

Παρόλο που μέχρι εχθές δεν υπήρχε σύγκλιση μεταξύ των καιρικών μοντέλων, από σήμερα φαίνεται να “κλειδώνει” σιγά σιγά η έλευση αυτού του ψύχους που θα είναι αρκετά έντονο για την εποχή”.

Δείτε όλη την ανάρτηση στη σελίδα του στο Facebook.

 

Δείτε την πρόβλεψη του Σάκη Αρναούτογλου για τις επόμενες ημέρες.

Δείτε που θα χιονίσει Παρασκευή και Σάββατο.

Πηγή χαρτών: Σύστημα Ποσειδών.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε