Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Καιρός – Καλλιάνος: Ρωσικό ψύχος και χιόνια στην Αθήνα [pic]

Καιρός – Καλλιάνος: Ρωσικό ψύχος και χιόνια στην Αθήνα [pic]

Ο καιρός σήμερα και τις επόμενες μέρες [Meteo]. Χιόνια μέχρι και στην Αθήνα προβλέπει ο Γιάννης Καλλιάνος.

Καιρός – Μeteo. Η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους στα δυτικά, τα νότια και την ανατολική νησιωτική χώρα θα συνθέσουν το σκηνικό του καιρού από σήμερα Τρίτη (24.01.2017).

Δεν θα λείψουν όμως και τα χιόνια, αφού χιονοπτώσεις κατά τόπους πιο πυκνές αναμένονται στα ηπειρωτικά ορεινά και ημιορεινά. Θυελλώδεις οι άνεμοι, θα φτάσουν μέχρι τα 8 μποφόρ. Παγετός κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Καιρός: Πιο αναλυτικά, δείτε την πρόβλεψη για την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και άλλες μεγάλες πόλεις, για τις επόμενες ημέρες. Δείτε τι προβλέπει η ΕΜΥ και το www.weather.com

Σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο, “όλα τα προγνωστικά στοιχεία συγκλίνουν στο γεγονός ότι από την Πέμπτη, αρχικά από την βόρεια Ελλάδα και μετά τα μεσάνυχτα προς το ξημέρωμα της Παρασκευής και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, θα εισέλθουν ψυχρές αέριες μάζες προερχόμενες από τη Ρωσία και τη Μαύρη Θάλασσα.

Σε καμία περίπτωση, αυτή η κατάβαση ψύχους δεν θα πρέπει να θεωρείται επικίνδυνη (όπως την προηγούμενη φορά) τόσο ως προς τις ελάχιστες θερμοκρασίες όσο και ως προς την σφοδρότητα των χιονοπτώσεων αλλά και την έκταση αυτών”.

Όπως αναφέρει ο κ. Καλλιάνος στην προσωπική του σελίδα στο facebook για την Αθήνα και το “παιχνίδι” των χιονοπτώσεων, “το κρίσιμο διάστημα για εκδήλωση χιονοπτώσεων στην Αθήνα -ακόμη και στα πεδινά- είναι από νωρίς το πρωί της Παρασκευής (μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης και πριν ξημερώσει η Παρασκευή) έως και τις πρώτες απογευματινές ώρες τις ίδιας ημέρας. Εκτιμώ πως πάνω από τα 100-150 μέτρα υψόμετρο θα εκδηλώνονται χιονοπτώσεις κατά διαστήματα με πιθανές εξάρσεις ακόμη και μέχρι τα πεδινά. Κατά βάση όμως οι χιονοπτώσεις δεν θα έχουν ιδιαίτερα έντονο χαρακτήρα”.

Καιρός – Δείτε τι γράφει ο Γιάννης Καλλιάνος στο facebook.

Ο καιρός αύριο Τετάρτη 25-01-2017: στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές τις πρωινές ώρες με βαθμιαία εξασθένηση.

Στα υπόλοιπα νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων κυρίως στις νότιες θαλάσσιες-παραθαλάσσιες περιοχές. Χιόνια στα ορεινά-ημιορεινά ηπειρωτικά καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης όπου θα είναι κατά τόπους πυκνές.

Άνεμοι: στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία ανατολικοί νοτιοανατολικοί έως 5 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή. Παγετός κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά.

Δείτε αναλυτικά στο site της EMY όσα πρέπει να γνωρίζετε για: καιρός Αθήνα, καιρός Θεσσαλονίκη, καιρός Πάτρα, καιρός Ιωάννινα, καιρός Τρίκαλα, καιρός Καρδίτσα.

Πηγή χαρτών: Σύστημα Ποσειδών

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε