Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Καιρός – Τι λέει ο Καλλιάνος για χιόνια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη [meteo]

Καιρός – Τι λέει ο Καλλιάνος για χιόνια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη [meteo]

Ο καιρός από σήμερα Τετάρτη 25/01 και τις επόμενες μέρες [Meteo]. Αναλυτικά η πρόβλεψη της ΕΜΥ για αύριο Πέμπτη [26/01/2017] και τις επόμενες μέρες.

Καιρός – Μeteo πρόβλεψη για τις επόμενες ώρες. Ο καιρός τις επόμενες ώρες: Χιονιάς μας επισκέπτεται ξανά και ρίχνει στα τάρταρα τη θερμοκρασία. Αυτό τουλάχιστον προβλέπει για τις επόμενες μέρες το νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε το μεσημέρι της Τετάρτης (25.01.2017) η ΕΜΥ.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, το νέο κύμα κακοκαιρίας θα “χτυπήσει” αύριο Πέμπτη (26.01.2017) και θα έχει κύριο χαρακτηριστικό τις πυκνές χιονοπτώσεις σε κεντρική Μακεδονία, Θεσσαλία, Στερεά, Εύβοια. Σταδιακά τα φαινόμενα θα επεκταθούν σε Πελοπόννησο, Κρήτη και στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου.

Τα φαινόμενα θα αρχίσουν να υποχωρούν από την Παρασκευή. Χιονοπτώσεις πρόσκαιρα πυκνές θα σημειωθούν στη βόρεια και την ανατολική χώρα και παράλληλα η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση από τα βόρεια.

Πιο αναλυτικά, δείτε τον καιρό για την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και άλλες μεγάλες πόλεις, για τις επόμενες ημέρες. Δείτε τι προβλέπει η ΕΜΥ και το www.weather.com.

Γ. Καλλιάνος: Ο καιρός σε Αθήνα- Θεσσαλονίκη

Για… χιονιά κάνει λόγο και ο Γιάννης Καλλιάνος. Γράφει χαρακτηριστικά στην σελίδα του στο Facebook: “*Καιρός Αθήνα: Τοπικές χιονοπτώσεις (ασθενείς κατά βάση) από την Πέμπτη το μεσημέρι και μετά και πάνω από τα 400 μέτρα θα εκδηλώνονται στην Αττική. Το βράδυ ενδέχεται να χιονίσει ακόμη και πάνω από τα 200 μέτρα κυρίως στα βόρεια και ανατολικά του νομού.

Φαίνεται δύσκολο να υπάρξουν εξάρσεις στα υπόλοιπα κεντρικά και νότια τμήματα. Μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης και προς το ξημέρωμα της Παρασκευής θα εκδηλώνονται κατά διαστήματα κυρίως στα ανατολικά και βόρεια του νομού τοπικές χιονοπτώσεις (εξασθενημένες κατά βάση) ακόμη και σε χαμηλότερα υψόμετρα, πιθανώς και στα πεδινά.

Φαντάζει δύσκολο αυτή τη στιγμή, την Παρασκευή το πρωί όπου θα έχουμε τις κατάλληλες θερμοκρασίες, να εκδηλωθούν χιονοπτώσεις σε μεγάλο μέρος του νομού. Όμως επειδή τον τελευταίο ρόλο (λόγω ευνοϊκού ΒΑ ανέμου) τον παίζει το Αιγαίο, θα περιμένουμε μέχρι και τελευταία στιγμή για εκπλήξεις. Δύσκολο όμως εκτιμώ…

*Καιρός Θεσσαλονίκη: Υπάρχει σαφώς αυξημένη πιθανότητα να χιονίσει ακόμη και μέσα στην πόλη κατά διαστήματα μέσα στην Πέμπτη. Θεωρώ άνω του 70% αυτή η πιθανότητα που σαφώς αυξάνεται για τα ανατολικά τμήματα του νομού.”

Δείτε εδώ όλη την ανάρτηση του Γιάννη Καλλιάνου στο Facebook.
 

Πιο αναλυτικά, η ΕΜΥ για τις επόμενες ώρες προβλέπει:

Ο καιρός αύριο Πέμπτη (26/01/17) χιονοπτώσεις πρόσκαιρα πυκνές θα σημειωθούν στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλίας, την κεντρική και ανατολική Στερεά και την Εύβοια, οι οποίες κατά τη διάρκεια της νύχτας θα επεκταθούν στην Πελοπόννησο, την Κρήτη και τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου.

Ο καιρός την Παρασκευή (27/01/17) σταδιακά και από τα βόρεια τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Παγετός κατά τόπους ολικός θα σημειωθεί την Πέμπτη (26/01/2017) στα βόρεια και την Παρασκευή (27/01/2017) στα κεντρικά και τα βόρεια.

Καιρός: Δείτε αναλυτικά στο site της EMY όσα πρέπει να γνωρίζετε για: καιρός Αθήνα, καιρός Θεσσαλονίκη, καιρός Πάτρα, καιρός Ιωάννινα, καιρός Τρίκαλα, καιρός Καρδίτσα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε