Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Καιρός: Που θα χτυπήσει το νέο κύμα κακοκαιρίας – Κανένα σημείο ζωής από τη γυναίκα που αγνοείται

Καιρός: Που θα χτυπήσει το νέο κύμα κακοκαιρίας – Κανένα σημείο ζωής από τη γυναίκα που αγνοείται

– Ανοιχτές οι πληγές που άφησε πίσω της η κακοκαιρία, τρέμουν οι κάτοικοι σε Ηλεία και Αττική το νέο κύμα
– Κανένα σημείο ζωή της γυναίκας που αγνοείται από χθες το μεσημέρι στο Καματερό
– Θρήνος για τον άνδρα που έχασε τη ζωή του την ώρα της σφοδρής κακοκαιρίας στο Μενίδι
– Ακραία φαινόμενα με 3.000 κεραυνούς και ανεμοστρόβιλο πάνω από τα σπίτια στην Αθήνα
– Τεράστιες ζημιές στα σημεία όπου χτύπησε η κακοκαιρία

Θρηνούμε ήδη έναν νεκρό, τον 50χρονο άνδρα στο Μενίδι, που έχασε τη ζωή του ενώ βρισκόταν στο αυτοκίνητο με τη μητέρα του την ώρα της μεγάλης κακοκαιρίας, ενώ δεν έχει εντοπιστεί το παραμικρό σε σχέση με την γυναίκα που αγνοείται από χθες το μεσημέρι στο Καματερό. Το πρώτο κύμα κακοκαιρίας άφησε πίσω του τεράστιες καταστροφές στην Ηλεία και την Αττική όπου τα φαινόμενα ήταν ακραία.
Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα σε μερικές μόνο ώρες από την αρχή της κακοκαιρίας, χθες τα ξημερώματα, μέχρι το απόγευμα είχαν καταγραφεί τουλάχιστον 3.000 κεραυνοί, ενώ για πρώτη φορά καταγράφηκε (και μάλιστα on camera) ανεμοστρόβιλος σε κατοικημένη περιοχή της Αττικής πάνω από τα Τουρκοβούνια και το Παλαιό Ψυχικό.


Αυτά ωστόσο όπως προειδοποιούν οι μετεωρολόγοι ήταν απλά η πρώτη φάση του φαινομένου. Μέσα στις επόμενες ώρες θα πλήξει ολόκληρη τη χώρα νέο κύμα κακοκαιρίας με φαινόμενα κατά τόπους εξίσου έντονα με τα χθεσινά.
Σύμφωνα με την πρόβλεψη της μετεωρολογικής υπηρεσίας ο καιρός θα είναι και σήμερα άστατος. Αναμένονται βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, που θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις. Σταδιακή πτώση θα σημειώσει, επίσης, η θερμοκρασία από το βορρά προς το νότο. Βελτίωση αναμένουμε από το μεσημέρι και μετά στα βορειοδυτικά, ενώ ύφεση θα έχουμε από το Σάββατο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 13 έως 16 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 16 έως 21 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 14 έως 20 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 20 έως 23 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη, με τη μέγιστη στα βόρεια παράλια του νησιού να φτάνει τους 27 βαθμούς.

Ακραία φαινόμενα

Οι πλέον χαρακτηριστικές εικόνες της χθεσινής ημέρας δεν ήταν άλλες από τον ανεμοστρόβιλο στα Τουρκοβούνια και το Παλαιό Ψυχικό, αλλά και το σπίτι που κατέρρευσε στο Καματερό.

Οι δυτικές περιοχές της Αττικής μπήκαν “στο μάτι” της κακοκαιρίας. Κατά τόπους η καταιγίδα ήταν εντονότατη, συνοδευόμενη από χαλάζι, αλλά και από αέρα που έριχνε δέντρα. Το φαινόμενο μετέτρεπε μέσα σε δευτερόλεπτα σε ποτάμια τους δρόμους με τραγικ΄΄α όπως αποδείχθηκε αποτελέσματα, καθώς χιλιάδες οδηγοί κυκλοφορούσαν στους δρόμους και ήταν εκατοντάδες αυτοί που εγκλοβίστηκαν, όπως ο άτυχος 50χρονος στο Μενίδι που έχασε τη ζωή του, ενώ και η αγνοούμενη γυναίκα, σύμφωνα με τον άνδρα της ήταν την ώρα της κακοκαιρίας βρισκόταν στο δρόμο με το αυτοκίνητό της.

Στο Καματερό, στο ρέμα της Εσχατιάς, ευτυχώς η Περιφέρεια είχε δώσει εντολή εκκένωσης του κτηρίου έναν χρόνο πριν και έτσι παρά την κατάρρευση δεν θρηνήσαμε θύματα.

 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε