Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Καιρός με καταιγίδες και χιόνια σε Αθήνα – Θεσσαλονίκη [meteo]

Καιρός με καταιγίδες και χιόνια σε Αθήνα – Θεσσαλονίκη [meteo]

Ο καιρός σήμερα Τετάρτη 25/01 και τις επόμενες μέρες [Meteo]. Αναλυτικά η πρόβλεψη της ΕΜΥ για αύριο Τετάρτη [25/01/2017] και τις επόμενες μέρες.

Καιρός – Μeteo πρόβλεψη για αύριο Τετάρτη και τις επόμενες ημέρες. Ο καιρός σήμερα Τετάρτη 25-01-2017: Καταιγίδες, χιόνια, κρύο και βοριάδες που θα φτάσουν τα επτά μποφόρ. Όλα αυτά συνθέτουν το σκηνικό του καιρού σήμερα Τετάρτη (25.01.2017).

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, θα επικρατήσουν βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές, με γρήγορη εξασθένηση. Χιόνια θα πέσουν σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης όπου αρχικά θα είναι κατά τόπους πυκνές αλλά βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Παγετός κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά.

Ο καιρός σήμερα – Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ

Μακεδονία, Θράκη – Καιρός: νεφώσεις με βροχές. Χιονοπτώσεις στα ορεινά – ημιορεινά καθώς και σε περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με χαμηλότερο υψόμετρο όπου θα είναι κατά τόπους πυκνές και βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από -02 έως 05 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος – Καιρός: άστατος. Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα νότια. Στα θαλάσσια-παραθαλάσσια θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Λίγα χιόνια στα ορεινά.

Άνεμοι: ανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 06 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος – Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές. Χιόνια στα ορεινά και στα βόρεια ημιορεινά.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 02 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία η μεγίστη κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη – Καιρός: παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές. Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 09 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα – Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Γρήγορα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα βόρεια τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 08 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αθήνα – Αττική – Καιρός: νεφώσεις τοπικά αυξημένες. Παροδικές βροχές κυρίως στα βόρεια και ανατολικά του νομού. Σταδιακά τα φαινόμενα θα σταματήσουν.

Άνεμοι: βόρειοι 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 06 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη – Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές. Χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά. Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 00 έως 05 βαθμούς Κελσίου.

Τα “μοντέλα” του καιρού προβλέπουν νέα βαρυχειμωνιά από την Πέμπτη το βράδυ, ενώ τα φαινόμενα αναμένεται να κορυφωθούν την Παρασκευή και το Σάββατο. Η χώρα σχεδόν στο σύνολό της, με εξαίρεση κάποια από τα νησιά του Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη, είναι καλυμμένη από σύννεφα, τόσο την Παρασκευή, όσο και το Σάββατο.

Ταυτόχρονα τις ίδιες ημέρες και μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου τη χώρα πλήττει ένα ψυχρό κύμα το οποίο θα ρίξει τον υδράργυρο πολύ κάτω από το μηδέν στο μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Πιο αναλυτικά, δείτε τον καιρό για την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και άλλες μεγάλες πόλεις, για τις επόμενες ημέρες. Δείτε τι προβλέπει η ΕΜΥ και το www.weather.com.

Καιρός Αθήνα. Σήμερα Τετάρτη η ΕΜΥ προβλέπει καιρό κατά τόπους νεφελώδη με θερμοκρασία από 5 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Την Πέμπτη προβλέπεται καιρός νεφελώδης και θερμοκρασία από 3 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

Την Παρασκευή προβλέπεται βροχή και χιόνι και θερμοκρασία από 0 έως 6 βαθμούς, το Σάββατο κατά τόπους νεφελώδης και θερμοκρασία από 1 έως 9 βαθμούς, και την Κυριακή ηλιοφάνεια με θερμοκρασία από 3 έως 11 βαθμούς. Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι κατά τόπους νεφελώδης και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 9 βαθμούς Κελσίου. Δείτε όλες τις ειδήσεις για καιρός Αθήνα.

Καιρός Θεσσαλονίκη. Σήμερα Τετάρτη προβλέπεται βροχόπτωση και θερμοκρασία από 0 έως 6 βαθμούς, την Πέμπτη βροχή και χιόνι και θερμοκρασία από -2 έως 4 βαθμούς Κελσίου. Την Παρασκευή προβλέπεται χιονόνερο και θερμοκρασία από -6 έως 3 βαθμούς Κελσίου.

Το Σάββατο η ΕΜ προβλέπει ηλιοφάνεια και θερμοκρασία από -5 έως 4 βαθμούς Κελσίου, την Κυριακή ηλιοφάνεια και θερμοκρασία από -3 έως 6 βαθμούς. Τη Δευτέρα προβλέπεται κυρίως ηλιοφάνεια και θερμοκρασία από -3 έως 5 βαθμούς Κελσίου. Δείτε όλες τις ειδήσεις για καιρός Θεσσαλονίκη.

Καιρός Πάτρα. Σήμερα Τετάρτη προβλέπεται ο καιρός να είναι κατά τόπους νεφελώδης με θερμοκρασία από 7 έως 14 βαθμούς, την Πέμπτη κατά τόπους νεφελώδης και θερμοκρασία από 5 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Την Παρασκευή η ΕΜΥ προβλέπει βροχοπτώσεις και θερμοκρασία από 1 έως 7 βαθμούς Κελσίου, το Σάββατο ηλιοφάνεια και θερμοκρασία από 2 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή προβλέπεται η λιοφάνεια και θερμοκρασία από 3 έως 11 βαθμούς Κελσίου, και τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι κατά τόπους νεφελώδης με θερμοκρασία από 3 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Δείτε όλες τις ειδήσεις για καιρός Πάτρα.

Δείτε αναλυτικά τον καιρό για την περιοχή σας ΕΔΩ (καιρός Αθήνα, καιρός Θεσσαλονίκη, καιρός Πάτρα, καιρός Ιωάννινα, καιρός Τρίκαλα, καιρός Καρδίτσα).

Καιρός Ιωάννινα. Σήμερα Τετάρτη προβλέπεται καιρός κυρίως νεφελώδης με θερμοκρασία από -1 έως 9 βαθμούς Κελσίου, την Πέμπτη βροχοπτώσεις με θερμοκρασία από -1 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Την Παρασκευή προβλέπεται καιρός κατά τόπους νεφελώδης και θερμοκρασία από -7 έως 4 βαθμούς Κελσίου, το Σάββατο ηλιοφάνεια και θερμοκρασία από -6 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή προβλέπεται ηλιοφάνεια και θερμοκρασία από -4 έως 9 βαθμούς Κελσίου, και τη Δευτέρα προβλέπεται κυρίως ηλιοφάνεια και θερμοκρασία από -3 έως 8 βαθμούς Κελσίου. Δείτε όλες τις ειδήσεις για καιρός Ιωάννινα.

Καιρός Τρίκαλα. Σήμερα Τετάρτη προβλέπεται καιρός νεφελώδης και θερμοκρασία από 2 έως 7 βαθμούς Κελσίου. Την Πέμπτη βροχόπτωση και θερμοκρασία από -1 έως 4 βαθμούς Κελσίου.

Την Παρασκευή προβλέπεται χιονόνερο και θερμοκρασία από -8 έως 2 βαθμούς Κελσίου, το Σάββατο προβλέπεται ηλιοφάνεια και θερμοκρασία από -6 έως 4 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή προβλέπεται κυρίως ηλιοφάνεια και θερμοκρασία από -4 έως 6 βαθμούς Κελσίου, και τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι κατά τόπους νεφελώδης με θερμοκρασί από -3 έως 5 βαθμούς Κελσίου. Δείτε όλες τις ειδήσεις για καιρός Τρίκαλα.

Καιρός Καρδίτσα. Σήμερα Τετάρτη προβλέπονται βροχοπτώσεις και θερμοκρασία από 2 έως 7 βαθμούς Κελσίου, την Πέμπτη βροχόπτωση και θερμοκρασία από -1 έως 4 βαθμούς Κελσίου. Την Παρασκευή προβλέπεται χιονόνερο και θερμοκρασία από -7 έως 3 βαθμούς Κελσίου.

Το Σάββατο προβλέπεται ηλιοφάνεια και θερμοκρασία από -6 έως 4 βαθμούς Κελσίου, την Κυριακή κυρίως ηλιοφάνεια και θερμοκρασία από -3 έως 5 βαθμούς Κελσίου. Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι κατά τόπους νεφελώδης και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 4 βαθμούς Κελσίου. Δείτε όλες τις ειδήσεις για καιρός Καρδίτσα.

Καιρός Τρίπολη. Σήμερα Τετάρτη προβλέπονται βροχοπτώσεις και θερμοκρασία από 1 έως 10 βαθμούς Κελσίου, την Πέμπτη βροχή και χιόνι και θερμοκρασία από -2 έως 5 βαθμούς Κελσίου.

Την Παρασκευή προβλέπεται χιόνι και θερμοκρασία από -9 έως 2 βαθμούς Κελσίου, και το Σάββατο προβλέπεται κυρίως ηλιοφάνεια με θερμοκρασία από -8 έως 4 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι κατά τόπους νεφελώδης και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -4 έως 6 βαθμούς Κελσίου, και τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι κυρίως νεφελώδης με θερμοκρασία που κυμανθεί από -3 έως 5 βαθμούς Κελσίου. Δείτε όλες τις ειδήσεις για καιρός Τρίπολη.

Καιρός Λάρισα. Σήμερα Τετάρτη προβλέπεται βροχόπτωση και θερμοκρασία από 2 έως 8 βαθμούς Κελσίου, την Πέμπτη βροχόπτωση και θερμοκρασία από -1 έως 4 βαθμούς Κελσίου.

Την Παρασκευή προβλέπεται καιρός κατά τόπους νεφελώδης με θερμοκρασία από -7 έως 4 βαθμούς Κελσίου. Το Σάββατο προβλέπεται ηλιοφάνεια με θερμοκρασία από -6 έως 4 βαθμούς Κελσίου, την Κυριακή κυρίως ηλιοφάνεια με θερμοκρασία από -3 έως 6 βαθμούς Κελσίου, και τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι κατά τόπους νεφελώδης με θερμοκρασία από -3 έως 5 βαθμούς Κελσίου. Δείτε όλες τις ειδήσεις για καιρός Λάρισα.

Καιρός Γρεβενά. Σήμερα Τετάρτη ο καιρός θα είναι νεφελώδης με θερμοκρασία από -7 έως -1. Την Πέμπτη προβλέπεται χιονόνερο με θερμοκρασία από -9 έως -2 βαθμούς Κελσίου.

Ττην Παρασκευή προβλέπεται χιονόνερο με θερμοκρασία από -16 έως -4 βαθμούς Κελσίου. Το Σάββατο προβλέπεται ηλιοφάνεια και θερμοκρασία από -13 έως -2 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή πεοβλέπεται ηλιοφάνεια με θερμοκρασία από -11 έως -2 βαθμούς Κελσίου, και τη Δευτέρα προβλέπεται καιρός κατά τόπους νεφελώδης με θερμοκρασία από -11 έως -2 βαθμούς Κελσίου. Δείτε όλες τις ειδήσεις για καιρός Γρεβενά.

Καιρός Κοζάνη. Σήμερα Τετάρτη προβλέπεται χιονόνερο με θερμοκρασία από -4 έως 1 βαθμό Κελσίου. Την Πέμπτη προβλέπεται χιονόνερο με θερμοκρασία από -7 έως -1 βαθμό Κελσίου.

Ττην Παρασκευή χιονόνερο με θερμοκρασία από -13 έως -2 βαθμούς Κελσίου. Το Σάββατο προβλέπεται ηλιοφάνεια και θερμοπκρασία από -10 έως 1 βαθμό Κελσίου.

Την Κυριακή προβλέπεται ηλιοφάνεια κει θερμοκρασία από -8 έως 2 βαθμούς Κελσίου, και τη Δευτέρα προβλέπρται κυρίως ηλιοφάνεια με θερμοκρασία από -8 έως 1 βαθμό Κελσίου. Δείτε όλες τις ειδήσεις για καιρός Κοζάνη.

Καιρός Φλώρινα. Σήμερα Τετάρτη η ΕΜΥ προβλέπει χιονόνερο με θερμοκρασία από -6 έως 1 βαθμό Κελσίου. Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι κυρίως νεφελώδης με θερμοκρασία από -9 έως 0 βαθμούς Κελσίου.

Την Παρασκευή προβλέπεται κυρίως ηλιοφάνεια με θερμοκρασία από -14 έως -2 βαθμούς Κελσίου. Το Σάββατο προβλέπεται ηλιοφάνεια με θερμοκρασία από -9 έως 2 βαθμούς Κελσίου, την Κυριακή ηλιοφάνεια με θερμοκρασία από -9 έως 3 βαθμούς Κελσίου.

Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι κατά τόπους νεφελώδης με θερμοκρασία από -9 έως 2 βαθμούς Κελσίου. Δείτε όλες τις ειδήσεις για καιρός Φλώρινα.

Καιρός Καβάλα. Σήμερα Τετάρτη η ΕΜΥ προβλέπει βροχόπτωση με θερμοκρασία από 1 έως 6 βαθμούς Κελσίου.

Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι νεφελώδης και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -5 έως 3 βαθμούς Κελσίου, την Παρασκευή προιβλέπεται ηλιοφάνεια με θερμοκρασί από -6 έως 3 βαθμούς Κελσίου και το Σάββατο ηλιοφάνεια με θερμοκρασία από -4 έως 4 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή προβλέπεται ηλιοφάνεια και θερμοκρασία από -3 έως 6 βαθμούς Κελσίου, και τη Δευτέρα ηλιοφάνεια και θερμοκρασία από -3 έως 6 βαθμούς Κελσίου. Δείτε όλες τις ειδήσεις για καιρός Καβάλα.

Καιρός Αλεξανδρούπολη. Σήμερα Τετάρτη η ΕΜΥ προβλέπει βροχή και χιόνι με θερμοκρασία από -3 έως 3 βαθμούς Κελσίου. Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι κατά τόπους νεφελώδης με θερμοκρασία από -7 έως 1 βαθμό Κελσίου, την Παρασκευή προβλέπεται ηλιοφάνεια με θερμοκρασία από -7 έως -1 βαθμό Κελσίου.

Το Σάββατο προβλέπεται ηλιοφάνεια και θερμοκρασία από -4 έως 3 βαθμούς Κελσίου, την Κυριακή ηλιοφάνεια και θερμοκρασία από -3 έως 4 βαθμούς Κελσίου, και τη Δευτέρα ηλιοφάνεια και θερμοκρασία από -3 έως 3 βαθμούς Κελσίου. Δείτε όλες τις ειδήσεις για καιρός Αλεξανδρούπολη.

Ο καιρός αύριο Πέμπτη 26-01-2017: στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Στα υπόλοιπα νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με παροδικές βροχές κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και νότια όπου στα θαλάσσια-παραθαλάσσια θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια στα ορεινά – ημιορεινά καθώς και σε περιοχές της βόρειας χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο. Άνεμοι: στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: σε πτώση. Παγετός κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

 

Δείτε αναλυτικά στο site της EMY όσα πρέπει να γνωρίζετε για: καιρός Αθήνα, καιρός Θεσσαλονίκη, καιρός Πάτρα, καιρός Ιωάννινα, καιρός Τρίκαλα, καιρός Καρδίτσα.

Πηγή χαρτών: Σύστημα Ποσειδών

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε