Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Κακοκαιρία και τη Δευτέρα με χιόνια και καταιγίδες

Κρύο, χιόνια, βροχές, καταγίδες κατα τόπους ισχυρές και άνεμοι μέχρι 8 μποφόρ θα είναι τα χαρακτηριστικά του καιρού της Δευτέρας. Δείτε την πρόγνωση για όλη την εβδομάδα.

Τη Δευτέρα αναμένεται κακοκαιρία αρχικά στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Προβλέπονται βροχές, καταιγίδες στις θαλάσσιες-παράκτιες περιοχές που πιθανώς στα δυτικά και το Αιγαίο να είναι ισχυρές. Χιονοπτώσεις τοπικά ισχυρές στα ορεινά και σε πεδινές περιοχές στα βόρεια. Από το απόγευμα και από τα δυτικά αναμένεται εξασθένηση των φαινομένων. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί στα νότια πελάγη τοπικά 8 μποφόρ που βαθμιαία στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους.Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή στα βόρεια, αλλά θα σημειώσει άνοδο στα νότια. Τις πρωινές ώρες στα βόρεια θα υπάρχει παγετός.

Πιο αναλυτικά:
Για τη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο και πιθανόν καταιγίδες στα θαλάσσια-παράκτια κυρίως της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Χίονια θα πέσουν και σε πεδινές περιοχές. Οι χιονοπτώσεις τοπικά θα είναι ισχυρές ιδιαίτερα σε περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Ύφεση και βελτίωση των φαινομένων αναμένεται μετά το μεσημέρι και από τα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νότιοι 4 με 6 μποφόρ και απο το μεσημέρι βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο μηδέν έως 05 βαθμούς Κέλσιου. Στα δυτικά όμως θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε νησιά Ιόνιου, Ηπειρο, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο αναμένονται βροχές και καταιγίδες στις θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και τοπικά σε πεδινές περιοχές της Ηπείρου. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά. Από το απόγευμα αναμένεται ύφεση των φαινομένων. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά στο νότιο Ιόνιο 7 μποφόρ. Από το μεσημέρι στα βόρεια βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 15 βαθμούς Κέλσιου. Στην Ηπειρο θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται βροχές και στις βορειότερες περιοχές χιονόνερο. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά, σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της κεντρικής Στερεάς και τοπικά σε πεδινές περιοχές της Θεσσαλίας . Ύφεση των φαινομένων αναμένεται απο το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και τοπικά στα νότια θαλάσσια 7 μποφόρ. Από το μεσημέρι στα βόρεια βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 15 βαθμούς Κέλσιου. Στα βόρεια θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Για τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται βροχές και καταιγίδες πιθανόν τοπικά ισχυρές και λίγα χιόνια στα ορεινά της Κρήτης .Ύφεση των φαινομένων απο το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 08 έως 17 βαθμούς Κέλσιου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται βροχές και καταιγίδες πιθανόν τοπικά ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 5 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 08 έως 18 βαθμούς Κέλσιου αλλά στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Για την Αττική προβλέπονται βροχές κατα διαστήματα και το μεσημέρι πιθανώς στα νότια πρόσκαιρη καταιγίδα. Αναμένονται επίσης παροδικές χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά. Σταδιακή βελτίωση του καιρού από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και από το απόγευμα βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 5 μέχρι 15 βαθμούς Κέλσιου.

Για τη Θεσσαλονίκη προβλέπονται σύννεφα με χιονόνερο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά. Ύφεση των φαινομένων αναμένεται μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νότιοι 4 με 5 μποφόρ και απο το μεσημέρι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 0 έως 05 βαθμούς Κέλσιου.

Ο καιρός της εβδομάδας

Την Τρίτη αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με λίγες πρόσκαιρες βροχές κατά τόπους και ασθενείς παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Πιθανότητα πρόσκαιρων καταιγίδων στις νότιες θαλάσσιες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση ενω το πρωί στα ηπειρωτικα θα σημειωθεί παγετός.

Την Τετάρτη και την Πέμπτη στη βορειοδυτική χώρα αναμένονται παροδικές νεφώσεις με ασθενείς πρόσκαιρες χιονοπτώσεις ή χιονόνερο. Για τις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, καταιγίδες στις θαλάσσιες περιοχές πιθανώς ισχυρές στα ανατολικά και νότια, χιονοπτώσεις στα ορεινά αλλά και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 μποφόρ και στο βόρειο αιγαίο τοπικά 7. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει περεταίρω πτώση ενω το πρωί στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός.

Την Παρασκευή αναμένονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Στα βόρεια χιονοπτώσεις και σε πεδινές περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα παραείνει σε χαμηλά επίπεδα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε