Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Καλαμάτα: Τα σκουπίδια σχηματίζουν… λόφους!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Αποπνικτική η ατμόσφαιρα σε πολλά σημεία της πόλης – Το μάζεμα έχει σταματήσει εδώ και μία εβδομάδα, καθώς με δικαστική απόφαση έκλεισε η χωματερή στη Μαραθόλακκα…

Το δημοτικό συμβούλιο την περασμένη Παρασκευή σε έκτακτη συνεδρίασή του, κατά πλειοψηφία εξουσιοδότησε το δήμαρχο Καλαμάτας να υπογράψει συμφωνητικό με ιδιωτική εταιρεία για τη διαχείριση απορριμμάτων ώστε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.

Εν τω μεταξύ ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Καλαμάτας Κωνσταντίνος Μαργιέλης, κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά του δημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα και του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Φώτη Χατζημιχάλη, για ρύπανση του περιβάλλοντος και αύριο έχουν κληθεί σε απολογία.

Ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Καλαμάτας, κατέθεσε και αγωγή εναντίον του δημάρχου και του περιφερειάρχη, ζητώντας ”χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης ύψους πεντακοσίων χιλιάδων ευρώ, τα οποία θα εκχωρηθούν στο ειδικό σχολείο Καλαμάτας”. Ο κ. Μαργιέλης έκανε λόγο για προσβολή της προσωπικότητα του ως επαγγελματία και κατοίκου Καλαμάτας, “από την μη δυνατότητα χρήσης των κοινοχρήστων χώρων, εξαιτίας υποβάθμισης του περιβάλλοντος, της αντιαισθητικής εικόνας και του άμεσου κινδύνου υγείας από τα βουνά απορριμμάτων”.

Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου Καλαμάτας Γιάννης Καμβυσίδης δήλωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία ενοικίασης για χρονικό διάστημα τριών μηνών, μηχανήματος διαχείρισης των απορριμμάτων, όπως αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο στην τελευταία έκτακτη συνεδρίασή του.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε