Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Καλαβρύτων Αμβρόσιος: “Να είστε και καλές μάνες και…σύζυγοι”

Καλαβρύτων Αμβρόσιος: “Να είστε και καλές μάνες και…σύζυγοι”

 

Οδηγίες για τις συζύγους δίνει από το προσωπικό του blog ο μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος.

 

Συγκεκριμένα, ο κ. Αμβρόσιος, ο οποίος ανάρτησε το συγκεκριμένο άρθρο με αφορμή τη χθεσινή ημέρα που ήταν αφιερωμένη στα ΑΜΕΑ και κάλεσε τις μητέρες που έχουν παιδί με αυξημένες ανάγκες φροντίδας να μην παραμελούν τους συζύγους τους.
 
«Θέλω τη μητέρα αυτή να είναι φρέσκια, ξεκούραστη, χαρούμενη, περιποιημένη, καλοντυμένη, χτενισμένη, όμορφη, ακόμη και μακιγιαρισμένη αν χρειάζεται, προ πάντων όμως γλυκιά, τρυφερή και θερμή την ώρα που υποδέχεται τον άνδρα της. Να τον περιμένει με λαχτάρα στην πόρτα και να του προσφέρεται χωρίς ενδοιασμούς» σημειώνει ο κ. Αμβρόσιος.
 
Σε άλλο σημείο λέει: «Να μην εξαντλείται σωματικά, ώστε να νιώθει εξουθενωμένη και στο συζυγικό κρεβάτι να παραδίδεται αμέσως στην αγκάλη του…Μορφέως»!
 
«Η γυναίκα που είναι πάντα φρέσκια, θερμή και τρυφερή με το σύζυγό της δεν κινδυνεύει να μείνει μόνη της στον αγώνα της ζωής! Ούτε πάλι κινδυνεύει να νιώσει απατημένη, προδομένη κλπ. από τον άνδρα της!» γράφει ο μητροπολίτης Καλαβρύτων.
 
Ο κ. Αμβρόσιος, απευθυνόμενος προς τη μητέρα παιδιού με ειδικές ανάγκες την παροτρύνει «να μη λησμονεί ποτέ ότι υπάρχει και η συζυγική αγκαλιά, από την οποία οι σύζυγοι αντλούν δύναμη για τον αγώνα της ζωής».
 
Επίσης «να μην ξεχνά ότι αν η μητέρα καταπονείται μέσα στο σπίτι με το προβληματικό παιδί, και ο πατέρας καταπονείται εκτός της οικίας, αγωνιζόμενος για τη συντήρηση της οικογενείας του! Αλλά στον καθημερινό του αγώνα περιβάλλεται και προσβάλλεται από πειρασμούς, οι οποίοι πολλές φορές είναι ευθέως σαρκικοί».
 
Ο μητροπολίτης Καλαβρύτων αποδίδει ιδιαίτερη αξία στη στάση της γυναίκας προκειμένου να διατηρείται η ενδοοικογενειακή γαλήνη σε περίπτωση που υπάρχει παιδί με αναπηρία, γι αυτό και τονίζει: «Θέλω τη μητέρα, που ανατρέφει ένα παιδί ΑΜΕΑ, να έχει τελειώσει εγκαίρως το χρέος της προς το προβληματικό παιδί, ώστε να δώσει το χρόνο της και την προσοχή της στον άνδρα της, την ώρα που αυτός έρχεται στο σπίτι».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε