Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

“Καλοκαιρινό Εργαστήρι Δημοκρατίας” στον Εθνικό Κήπο για μαθητές γυμνασίων

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Στον Εθνικό Κήπο θα πραγματοποιούνται, από την ερχόμενη εβδομάδα, τα καθιερωμένα θερινά εκπαιδευτικά εργαστήρια του Ιδρύματος της Βουλής, για μαθητές γυμνασίων.

Οι περίπου 100 μαθητές από γυμνάσια της Αττικής θα παρακολουθήσουν, δωρεάν, παιδαγωγικά εργαστήρια, θεατρικό παιχνίδι, υπαίθρια μαθήματα, επισκέψεις και ξεναγήσεις, αθλοπαιδιές, το σαιξπηρικό «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» και άλλες δράσεις.
 
Πρόκειται για τέσσερα προγράμματα διάρκειας τριών ημέρων, σχεδιασμένα «να δώσουν την ευκαιρία στους μαθητές να συνειδητοποιήσουν την ιστορική σχέση του Κήπου με το κτίριο της Βουλής και τη νεότερη ελληνική ιστορία, να ψυχαγωγηθούν, αλλά και να καλλιεργήσουν την περιβαλλοντική και οικολογική τους συνείδηση», τονίζει το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία.
 
Στο Καλοκαιρινό Εργαστήρι Δημοκρατίας του 2014 και του 2015 είχαν συμμετάσχει περίπου 200 μαθητές από 16 σχολεία του Πειραιά, του Κερατσινίου, της Νίκαιας, του Αγίου Ιωάννη Ρέντη και του Περιστερίου. Φέτος συμμετέχουν μαθητές από γυμνάσια του Ιλίου, των Αγίων Αναργύρων, του Αιγάλεω, της Αγίας Βαρβάρας και του Περιστερίου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε