Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ 17 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Καλώς ήλθατε Έλληνες στη σέξυ Γερμανία, τη Γη της Επαγγελίας!

Νίκος Κονιτόπουλος |
Καλώς ήλθατε Έλληνες στη σέξυ Γερμανία, τη Γη της Επαγγελίας!
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 23.12.2011 | 14:25
Πρώτη δημοσίευση: 23.12.2011 | 12:45

Οι Έλληνες που μετανάστευσαν στη Γερμανία λόγω κρίσης στο πρώτο εξάμηνο του 2011 είναι κατά 84% περισσότεροι από πέρσι και ο γερμανικός τύπος τους καλωσορίζει.

Προσέξτε τα νούμερα για να καταλάβετε πως αδειάζει η χώρα μας από νέους και μάλιστα μορφωμένους που ψάχνουν μία ευκαιρία μακριά από την Ελλάδα, στη Γερμανία.
Σύμφωνα με την Deutsche Welle το πρώτο εξάμηνο του 2011 ήλθαν στη Γερμανία 8.890 άνθρωποι με μόνιμη κατοικία την Ελλάδα, 4.100 περισσότεροι από ότι στο αντίστοιχο διάστημα του 2010. Πρόκειται για μια αύξηση της τάξεως του 84%, τη στιγμή που το αντίστοιχο ποσοστό αύξησης μεταναστών από την Ισπανία είναι 49% και για την Πορτογαλία 21%.Γερμανικός Τύπος : ''Η επιτυχία κάνει μια χώρα σέξυ''


Η Γερμανία, ως τόπος εργασίας, κερδίζει και πάλι σε θελκτικότητα.
Σε αντίθεση με το κύμα των ''Γκασταρμπάιτερ'' της δεκαετίας του '60, οι μετανάστες είναι νέοι σε ηλικία και σπουδαγμένοι. Η εξέλιξη αυτή προκαλεί θετικά σχόλια στο γερμανικό τύπο.
''Η επιτυχία κάνει μια χώρα σέξυ'' γράφει χαρακτηριστικά ο σχολιαστής της Schwäbische Zeitung.

Η εφημερίδα σημειώνει: ''Η Γερμανία, μπορεί να μην είναι αγαπητή στις νότιες χώρες, αλλά αντιμετωπίζεται με σεβασμό για τα οικονομικά αποτελέσματα, ενίοτε και με θαυμασμό. Η είδηση για αύξηση του μεταναστευτικού κύματος είναι μια καλή είδηση. Γιατί, στη Γη της Επαγγελίας, όπου λείπει εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό, έρχονται κυρίως νέοι άνθρωποι, που τους παρουσιάζονται τεράστιες ευκαιρίες. Το ότι στη Γερμανία δεν είναι και τόσο άσχημα, όσο ενδεχομένως φαντάζονται οι νότιοι λαοί της Ευρώπης μπορούν να το επιβεβαιώσουν οι χιλιάδες Ελλήνων, Ισπανών και Ιταλών που ζουν εδώ. Για την γερμανική οικονομία δεν θα μπορούσε να συμβεί κάτι το καλύτερο, γιατί οι νέοι που έρχονται είναι σπουδαγμένοι και έχουν υψηλό κίνητρο, Καλώς ήλθατε!''Διδασκαλίες από το δολάριο

Η εφημερίδα Tageszeitung υποστηρίζει ότι η ευρωζώνη θα πρέπει να διδαχθεί πολλά από τις ΗΠΑ σε ότι αφορά τη μετανάστευση.
''Γιατί επέζησε το δολάριο ως νόμισμα, παρά το ότι ενώνει περιοχές που στην πραγματικότητα έχουν μεγάλες διαφορές ανάμεσα στο κατά κεφαλή εισόδημα των κατοίκων τους;'' αναρωτιέται η σχολιάστρια της εφημερίδας.

''Αυτές οι διαφορές θυμίζουν την ευρωζώνη, το κατά κεφαλήν εισόδημα στην Ελλάδα ή την Πορτογαλία είναι το μισό από το αντίστοιχο στη Γερμανία. Το δολάριο αντέχει αυτές τις πιέσεις, ενώ το ευρώ θα μπορούσε να καταρρεύσει, Γιατί άραγε;''
Η εφημερίδα δίνει και την απάντηση: ''Χωρίς συνεχή μετανάστευση δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει το δολάριο. Η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία καταγράφει μια ανάλογη τάση. Το ευρώ θα επιβιώσει μόνο όταν το εξωτερικό γίνει εσωτερικό. Αυτό μας διδάσκει το δολάριο''.

''Ενσωματώνονται καλύτερα''

Η αύξηση του μεταναστευτικού ρεύματος από την Ελλάδα, την Ισπανία και την Πορτογαλία, αλλά και από χώρες που μπήκαν τη δεκαετία του 2000 στην Ε.Ε. έδωσε την ευκαιρία στον τοπικό υπουργό Εσωτερικών Γιόαχιμ Χέρμαν να ταχθεί και πάλι κατά των διευκολύνσεων σε μετανάστες από τρίτες χώρες.
''Η σημαντική αύξηση της μετανάστευσης από την Ελλάδα, την Ισπανία, αλλά και την ανατολική Ευρώπη επιβεβαιώνει τη γραμμή μας. Πρόκειται κυρίως για υψηλής μόρφωσης και ειδίκευσης νέους που λόγω της ευρωπαϊκής τους καταγωγής μπορούν να ενσωματωθούν καλύτερα στη Γερμανία, από ότι μετανάστες άλλων πολιτισμών''.

Η άρση και των τελευταίων εμποδίων για την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών της ΕΕ στην αγορά εργασίας συνέβαλε επίσης στη μετανάστευση πολύ περισσότερων ανθρώπων από την Πολωνία, την Ουγγαρία, τη Σλοβακία, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία στη Γερμανία. Συνολικά, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2011, στη Γερμανία καταγράφηκαν 435.000 αφίξεις μεταναστών, δηλαδή περίπου 19% περισσότερα από το αντίστοιχο περσινό εξάμηνο.

Διαβάστε επίσης :
Παραδέχεται προβλήματα στο ''κούρεμα'' ο υφυπουργός Οικονομικών

Νίκος Κονιτόπουλος


   Διαδώστε αυτό το άρθρο