Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Καλούν Έλληνες πολίτες που πήραν κυπριακή υπηκοότητα να υπηρετήσουν στον κυπριακό στρατό

Καλούν Έλληνες πολίτες που πήραν κυπριακή υπηκοότητα να υπηρετήσουν στον κυπριακό στρατό

Μάλιστα μέσα σε αυτούς που καλούν είναι και Εθελοντές Πενταετούς Υποχρέωσης που υπηρετούν χρόνια στην Εθνική Φρουρά να κάνουν ξανά θητεία!

Την έντονη αντίδραση πολιτών εξ Ελλάδος, οι οποίοι πήραν πρόσφατα την κυπριακή υπηκοότητα, προκαλεί η ενέργεια του Υπουργείου Άμυνας να τους καλέσει να υπηρετήσουν στρατιωτική θητεία στην Κύπρο. Καταγγελίες που έφθασαν στο κυπριακό πόρταλ SigmaLive, αναφέρουν ότι μεταξύ αυτών είναι και Εθελοντές Πενταετούς Υποχρέωσης οι οποίοι υπηρετούν για χρόνια στην Εθνική Φρουρά.

Τα στρατολογικά γραφεία καλούν τους εξ Ελλάδος πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας να προβούν στις εξής ενέργειες.

Εάν επιδείξουν απολυτήριο του Ελληνικού στρατού υπηρετούν ως έφεδροι
Εάν έχουν τρία εξαρτώμενα πρόσωπα απαλλάσσονται από την στρατιωτική θητεία
Εάν δεν προβούν σε οποιαδήποτε ενέργεια κηρύσσονται ως ανυπόταχτοι και διώκονται

Ερωτηματικό στην όλη υπόθεση αποτελεί το γεγονός ότι έχουν κληθεί μέχρι και ΕΠΥ, οι οποίοι υπηρετούν μέχρι σήμερα στην Εθνική Φρουρά. Συγκεκριμένα υπαξιωματικοί κατήγγειλαν ότι υπηρετούν για περισσότερο από 10 χρόνια και η ενέργεια αυτή είναι άξια απορίας.

Σε άλλες περιπτώσεις, πολίτες οι οποίοι ολοκλήρωσαν κανονικά τη θητεία τους στην Ελλάδα, καλούνται σήμερα να υπηρετήσουν και στην Κύπρο επειδή πήραν την κυπριακή υπηκοότητα.

Ο Υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Ηλιάδης, δεν θέλησε να τοποθετηθεί επί του θέματος σε αυτό το στάδιο.

Όσοι έλαβαν τις επιστολές αυτές, προτρέπονται από το ΥΠΑΜ,  να υποβάλουν το αίτημα απαλλαγής τους στο Υπουργείο Άμυνας ή στο ΓΕΕΦ. Στη συνέχεια οι αρμόδιοι θα εξετάσουν την κάθε περίπτωση ξεχωριστά.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε